Vlees bakken: de truc met de hand

Door De Redactie

Bepalen of je vlees de juiste gaarheid heeft, is niet zo makkelijk. Gelukkig bestaat er een goed trucje voor.

Druk even op het vlees met je vinger. Voel dan aan de muis van je hand om de zachtheid te vergelijken.

  • Bleu (rauw van binnen – raw): druk met de rechter wijsvinger op de muis van je linkerhand.
  • Saignant (half rauw van binnen – rare): plaats de linker wijsvinger op de punt van de linkerduim en test de muis weer. Die is nu iets steviger.
  • A point (half doorbakken – medium): zet de linker middelvinger op de linker duim.
  • Bien cuit (doorbakken – well done): zet de linker pink op de linker duim.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."