Onbekend Gent

6 juli 2012

gent

Je denkt dat je Gent al helemaal kent? Laat je verrassen door onze tips!

Gent is allesbehalve een onbekende stad te noemen. In de Middeleeuwen bekleedde Gent een toppositie in Europa en ook nu is het nog een  toeristisch trekpleister. Toch zullen we jullie proberen overtuigen dat er nog heel wat nieuws te ontdekken valt in Gent.

 

Sightseeing

Prinsenhof

lievebrug.jpg NL In de 13e eeuw was het Prinsenhof een enorm kasteel waar Keizer Karel zijn prinsenjaren doorbracht. Van dat hof blijft nu niet veel meer over: het kasteel staat er niet meer. Prinsenhof is nu vooral een  wijk met middeleeuwse huisjes waar het heerlijk vertoeven is. De Lievekaai, Hof ter Walle en St-Widostraat  zijn maar enkele van de straatjes!

Portus Ganda

Onbekend Gent

Een rustplekje net buiten het stadscentrum kan je vinden aan de Portus Ganda. In deze jachthaven voor passanten vloeien de Schelde en de Leie samen. Het ontstaan van Gent (Ganda = samenvloeiing) vindt hier zijn oorsprong. Nestel je op één van de bankjes in het midden van de rivier en je hebt gevoel dat je het ruime sop aan het verkennen bent.

Sint-Baafsabdij

ruïnes2.jpg NL Een verborgen parel in Gent is de Sint-Baafsabdij. Letterlijk verborgen, want als je aan de Portus Ganda loopt, zou je niet vermoeden dat middenin de buurt een ruïne te vinden is. Van de oorspronkelijke abdij gebouwd in de jaren 600 blijft vandaag niet veel meer over. Had het er nu nog in zijn oorspronkelijke staat gestaan, was het echt het pronkstuk van Gent geweest, weet de stadsopzichter ons te vertellen. Toch blijft het indrukwekkend om door de site te lopen. De Sint-Baafsabdij kan wel enkel met gids worden bezocht, en dat alleen op zondag. Volgende gidsverenigingen organiseren bezoeken: Gandante, de Gentse Gidsen, Vizit en Ghent-Authentic.

Meer informatie en de agenda van de rondleidingen en openingsdagen kan je vinden op de website van de  Buren van de Abdij .

Sint-Pietersabdij

st-piet-abdij2.jpg NL

De Sint-Pietersabdij is door velen gekend, maar wist je dat aan de achterkant ook een prachtige tuin te vinden is? Deze is overigens gratis te bezoeken. Het is er ideaal om neer te vlijen bij mooi weer. Naast de ruïnes vind je in de tuin ook een wijn- en boomgaard.

Met de kids

Het Gravensteen

gravensteen.jpg NL

De sightsee-tips van hierboven zijn best ook leuk om met kinderen te doen. Als je toch iets kindgericht wil, is het Gravensteen bezoeken een aanrader. Verschillende gidsverenigingen in Gent organiseren rondleidingen speciaal voor kinderen (zie de vermelde gidsverenigingen van hierboven). Maar ook zonder gids zullen de kinderen geprikkeld blijven. Met niet veel verbeelding voelen ze zich snel een prins of jonkvrouw in het kasteel. Tegenwoordig kan je spruit er ook zijn verjaardagsfeestje geven: meer informatie vind je hier.

De Wereld van Kina

Onbekend Gent

In een zijvleugel van de Sint-Pietersabdij vind je De Wereld van Kina, een natuurmuseum voor kinderen en jongeren. Naast tijdelijke tentoonstellingen is er ook een vaste collectie. Je leert er alles over insecten, vogels, dinosaurussen en andere wezens. Neem ook eens een kijkje in De Tuin van Kina, waar je vleesetende planten en vogelspinnen van dichtbij kan bekijken. Brrr!

 


Origineel winkelen

kalandeberg.jpg NL

Wat uitgekeken op de alom gekende Veldstraat? We laten jullie alternatieve shopbuurten zien! Allereerst zijn er de gezellige straatjes rond de Kalandeberg (zie foto). Je kan daarna doortrekken naar de Kortedagsteeg. Daar kan je winkelen bij Mer du Nord, Scapa, Bellerose en vele andere shops. Ben je op zoek naar originele boetiekjes, ga dan naar Oudburg en de aanpalende straatjes. Een buurt waar zich steeds meer winkeltjes vestigen! Dan heb je ook nog de straatjes in de buurt van de Vrijdagsmarkt, waar je zeker de Serpentstraat niet mag overslaan.

Met dank voor de samenwerking van Historische Huizen Gent.

Fotospecial: Onbekend Gent

 

Sint-Baafsabdij

Sint-Baafsabdij

De Sint-Baafsabdij, een oase van rust en groen middenin de stad.


reacties

reageer ook »

Zondag 2 september 2012 - 20u25

Hi ladies, ben je op zoek naar een leuke vrijgezellen avond of namiddag activiteit van een 3 tal uren, neem dan contact op met attitude And Style, voor een leuke beauty workshop samen met je vriendinnen en verras de bruid to be ! Regio Gent, Deinze, Waregem, wat kan allemaal : een workshop make-up, een workshop Style en figuur analyse, een workshop accessoires, een workshop sjaals knopen, of een combinatie van voorgaande, ik heb ook bussie's Gent secret shopping tour die heel leuk kan zijn als Gentse activiteit, met alle leuke minder bekende adresjes, regelmatig zijn er wedstrijden op mijn Facebook pagina om jou gratis make-up workshop te winnen, en een paar vriendinnen uit te nodigen die mee doen aan jou workshop make-up, schrijf je in via bussie.Style@gmail.com Www.attitude-And-Style.be See you soon, www bussie

 

Donderdag 2 augustus 2012 - 13u19

wij zijn vorige week naar de brouwerij van Gruut bier geweest. Heel lekker biertje (www.gruut.be)

 

Reageer ook

De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten