Worstenbroodjes bij het kampvuur

Door De Redactie

Na een stevige trektocht heb je honger als een paard. In de vrije natuur is er geen restaurant te vinden, en een oven in je rugzak is ook wat zwaar. Maar niet getreurd, want tijdens het kamperen, mag ook het eten avontuurlijk bereid worden! Dus wat dacht je van zelfgemaakte worstenbroodjes boven een gezellig kampvuur

Wat heb je nodig?

– bloem (500gr)
– zout
– olijfolie (ongeveer 2cl)
– water (300ml)
– kom
– satéstokjes
– eventueel: tv-worstjes

Hoe begin je er aan? 

Stap 1: 
Doe de bloem, het zout, de olijfolie en het water in een pot en meng dit onder elkaar.

Stap 2:
Kneed het geheel tot je een homogene massa bekomt. 

Stap 3:
Scheur een stukje van het deeg en rol het tot een bolletje. Trek dit bolletje open tot een pannenkoek. Rol hier het worstje in en prik het op een stokje.
Nu nog voor vuur zorgen, en dan kan je smullen!

Stap 4:
Om een kampvuur te maken heb je: zuurstof, brandstof en een aansteker nodig. Zoek enkele fijne droge takjes en leg die onderaan, zodat je vuur makkelijk in gang schiet. Daarbovenop komen grotere stukken hout die ervoor zorgen dat je vuur langer aanblijft. 

Stap 5: 
Als het kampvuur brandt, kan je er de broodjes bovenhouden. Niet veel later kan je genieten van je zelfgemaakte maaltijd. Smakelijk! 

Ontdek in het filmpje hoe je worstenbroodjes maakt: 

Met dank aan Emma Vanhoof
(meer lekkers van Emma ontdekken? Kijk dan gerust eens rond op haar blog!

Film & Montage: Valérie D'Hauwers
Redactie & Productie: Jolien Hens

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."