Libelle Lekker

Gratis kookboekje: Heerlijk paasbuffet

Paaspocket

In Libelle Lekker! Van maart vieren we al lente. Een verrassend voorgerecht of liever een heus hapjesbuffet? Vis of vlees als hoofdgerecht: wat wordt het deze keer? Ideeën genoeg in het nieuwe kookboekje dat je gratis bij jouw Libelle Lekker! vindt!

Lees meer »

Libelle Lekker

10 x zalig lunchen

Pastasalade met gegrilde groenten en feta

Zo’n heerlijke lunch, daar kijk je de hele morgen naar uit. Veel lekkerder dan een broodje kaas of gewone boterhammen. En je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Ga aan de slag met deze recepten en lunchtips!

Een heerlijke lunch! »

Libelle Lekker

Creatief met restjes

Restjes eten

We verspillen jaarlijks zo’n zestig kilo voedsel per persoon. Zonde, want met restjes brood, kaas, vlees, groenten of aardappelen, maak je snel en goedkoop een lekkere maaltijd klaar. Lees snel verder en ontdek wat je met restjes banaan, mascarpone, pasta en kruiden kan doen.

Aan de slag! »

Libelle Lekker

Lichte lentepasta

Tagliatelle met courgette, feta en limoen

Een heerlijke spaghetti, tagliatelle of lasagne gaat er bij iedereen wel in. Pasta kent vele vormen en soorten en is oneindig te combineren. Let je op je lijn? Dan hoef je pastagerechten zeker niet van je menu te schrappen. 

10 < lentepasta »

Libelle Lekker

Lentefrisse gebakjes

Cupcakes met munt en veenbes

De lente is in aantocht! En wat is er nu leuker dan een heerlijk gebakje voor op de eerste zonnige dagen? Een cupcake of een klein gebakje, het is zo gemaakt. Je kunt ze bij de koffie eten of meenemen naar het werk. Ze zijn ideaal voor een verjaardagsfeestje of als dessert na het paasbuffet. Keuze genoeg!

Aan de slag! »

Libelle Lekker

Recepten met zoete aardappelen

Gehaktschotel met zoete aardappel

Puree, gekookte aardappelen, gratin, gebakken aardappelen,… Er zijn veel mogelijkheden met aardappelen. En omdat ze zo lekker zijn, verschijnen ze dan ook wekelijks op het menu. Maar gebruik jij soms zoete aardappelen? Perfect voor wat variatie en nog lekker ook!

10 X zoete aardappelen »

Vrije tijd

Ken je deze vleesvervangers al?

vleesvervangers

De kop is er af,  de eerste week van Dagen Zonder Vlees is voorbij. Hoog tijd dus voor een korte kennismaking met enkele eiwitrijke vleesvervangers! Want voor je begint te experimenteren in de keuken, is het handig om te weten wat het is, hoe het smaakt en hoe je het klaarmaakt. Daarom leggen wij vier bekende vleesvervangers onder de loep:

Ontdek hier welke vleesvervangers er bestaan! »

Libelle Lekker

Van aperitiefhapje tot dessert: allemaal met eitjes

Allemaal eitjes

Van alle voedingswaren in de voorraadkast zijn eieren misschien wel de meest veelzijdige. Eitjes zijn gezond, budgetvriendelijk en makkelijk klaar te maken. Het kookboek Allemaal eitjes toont dat een eitje nooit saai hoeft te zijn: de 58 recepten geven je volop inspiratie voor hapjes, voor- en hoofdgerechten, omeletten, sauzen en desserts. 

Veelzijdig, verrassend en lekker! »

Libelle Lekker

Verrassende én mooie cakes

Bakken

Cakes, taarten en cupcakes. Ze smaken niet alleen goed, maar ze zien er vaak nog eens fantastisch uit ook! Laat je inspireren door deze Instagram-foto's en wie weet krijg je de kriebels wel om zelf aan de slag te gaan. Ideaal om samen met de kinderen een regenachtige dag te spenderen. Klik op de titel om naar het filmpje te gaan dat stap voor stap uitlegt hoe je de cake maakt.

Bekijk de foto's! »

Libelle Lekker

7 X caloriearm eten

Aardbeien

Gewicht verliezen is nooit makkelijk geweest. We moeten nu eenmaal eten en in de supermarkten worden we verleid met heerlijke producten, die niet altijd even goed zijn voor ons. Het is belangrijk dat je soms de etiketten leest op de producten. Je wilt namelijk weten wat je in je mond steekt! Met deze 7 producten zit je altijd goed. En ze bevatten weinig calorieën!

Caloriearm eten! »

Libelle Lekker

Desserts in een glaasje

Chocolade speculaas

Iedereen houdt van heerlijke dessertjes. Gelukkig zijn er nu veel recepten voor zoetigheden in kleine glaasjes, potjes of houdertjes. Zo kan je er nog langer van genieten. Laat je creatief gaan bij de afwerking en smullen maar!

Bekijk de recepten! »

Libelle Lekker

Proeven van Parma

parmaham

Een tijdje geleden trok Libelle Lekker!-redactrice Sofie naar Parma om er te kijken hoe parmaham en parmezaan gemaakt worden. Haar verslag lees je in Libelle Lekker! van februari 2015. Extra foto's kun je hier bekijken.

Klik door voor de fotospecial »

Ontdek ook onze website Libelle Lekker

Libelle Lekker

Ilse Kookt: 23 t.e.m. 27 februari

Ilse Kookt

Ilse D’hooge is al 8 jaar Libelle-chef. Voor haar is koken: samen genieten van lekkere, verse én makkelijke gerechten. Deze week gaat ze de zoete toer op met appeltaart met gemberkoekjes en heerlijke citroentaart. Ontdek hier haar succesrecepten.

Lees meer

Libelle Lekker

Ilse Kookt: 16 t.e.m. 20 februari

Ilse Kookt

Ilse D’hooge is al 8 jaar Libelle-chef. Voor haar is koken: samen genieten van lekkere, verse én makkelijke gerechten. Zoals gazpacho en kleine groentesandwiches of vitello sgombro. Ontdek hier haar succesrecepten.

Lees meer

Libelle Lekker

Ilse Kookt: 9 t.e.m. 13 februari

Ilse Kookt

Ilse D’hooge is al 8 jaar Libelle-chef. Voor haar is koken: samen genieten van lekkere, verse én makkelijke gerechten. Zoals een tabouleh met kruidige gehaktballetjes of een langzaam gegaarde lamsbout met rozemarijn. Ontdek hier haar succesrecepten.

Lees meer

Libelle Lekker

Ilse kookt: 2 t.e.m. 6 feburari

Ilse Kookt

Libelle-chef Ilse kiest deze week resoluut voor comfortfood. Een dampende pot ossobuco, een soesje voor achteraf, een smaakvolle pasta na een lange werkdag of een verrassend varkenshaasje met chorizo.

Lees meer

Libelle Lekker

Ilse Kookt: 26 t.e.m. 30 januari

Ilse Kookt

Libelle-chef Ilse verwent onze deze week met lekkere gerechten van eigen bodem. Een snelle appeltaart, witloof gevuld met gehakt en boerenbrood met filet d'anvers. Probeer haar recepten nu uit!

Lees meer



De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten