Maak je eigen diepvriespizza’s

Door De Redactie

Handig om op een drukke dag in de oven te kunnen schuiven, en bovendien toch wat gezonder dan de variant uit de supermarkt.

Zelfgemaakte pizza’s boordevol groentjes. Handig om op een drukke dag in de oven te kunnen schuiven, en bovendien toch wat gezonder dan de variant uit de supermarkt. 

Wat heb je nodig?

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot het aantal gewenste pizza’s. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de pizzabodems 5 minuten voor in de oven, tot ze beginnen te rijzen maar nog niet bruin gekleurd zijn. Laat de bodems volledig afkoelen op een rooster.

2. Beleg de pizza’s naar keuze. Recepten vind je hier. Leg de pizza’s op een (koude) bakplaat die in de diepvriezer past en laat ze, niet afdekt, 3 uur bevriezen.

3. Pak de bevroren pizza in in vershoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie. Je kunt ‘m nu 3 maanden bewaren in de diepvriezer.

4. Bak de diepvriespizza’s op 220°C gedurende 10 à 15 minuten. Je hoeft ze niet vooraf te ontdooien.

Tip: Je kunt de pizzabodems ook niet belegd invriezen op dezelfde manier en beleggen op het moment dat je ‘m gaat bakken.

Lees ook:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."