Kookideeën voor je housewarmingparty!

Door De Redactie

Hemelse cupcakes en rijstpap en duivelse hapjes en burgers. Wim Ballieu vertelt hoe je jouw housewarmingparty met allerlei lekkers kan inkleden.

 

 

Hemelse cocktail

Dit heb je nodig:

Per persoon

  • 1 eierdopje suikersiroop (helft suiker, helft water – of kant-en-klaar gekocht)
  • 1 eierdopje citroensap
  • 2 eierdopjes witte martini
  • 1/2 eiwit
  • 1 plakje citroen
  • ijsblokjes
  • bruiswater
  • cocktailshaker

Zo doe je het:

  1. Scheid de eieren en klop het eiwit los. De dooier gebruik je niet.
  2. Doe de suikersiroop, het citroensap, de witte martini en een half eiwit in de shaker.
  3. Shaken maar.
  4. Doe er wat ijsblokjes bij, shake nog een keer.
  5. Doe de cocktail in een glas met een plakje citroen, zonder de ijsblokjes en vul aan met bruiswater.

Huisgemaakte burgers

Dit heb je nodig:

  • Brooddeeg op basis van bloem, melk, boter en harissapoeder.
  • Deegrol (of glazen fles)
  • Gehakt
  • Grote mengkom
  • Sjalotten
  • Ketchup

Zo doe je het:

  1. Rol het deeg uit tot op een dikte van 1cm.
  2. Steek met een glas cirkeltjes uit.
  3. Bestrijk de cirkeltjes met een dun laagje water en dep de hemelse broodjes in de sesamzaadjes en de duivelse in pikante harissa-kruidenmix.
  4. Leg de broodjes op de bakplaat en laat ze nog een halfuurtje rijzen.
  5. Meng het gehakt in de grote kom samen met de sjalotjes en de ketchup.
  6. Vorm burgertjes ter grootte van de broodjes.
  7. Meng wat cocktailsaus met harissakruiden en je hebt een duivelse saus die perfect is voor de burgers.

Hemelse en duivelse aperitiefhapjes

Dit heb je nodig:

  • Geitenkaas
  • Sesamzaadjes
  • Pikante (harissa)kruiden
  • Satéstokjes/Aperitiefstokjes
  • Chorizo

Zo doe je het:

  1. Rol balletjes van de geitenkaas.
  2. De hemelse bedek je met een laagje sesamzaadjes en de duivelse met pikante (harissa)kruiden.
  3. Prik ze op de stokjes. En leg ze op een bord.
  4. Snij de chorizo in plakjes en doe ze in een kommetje.

Champagneglazen met aureool

Dit heb je nodig:

  • Kokosschilfers
  • Losgeklopte eiwitten

Zo doe je het:

Dep de bovenkant van de champagnefluiten in het losgeklopt eiwit en dep hem vervolgens in de kokosschilfers.

Rijstpap met kokos

Dit heb je nodig:

  • 1kg (gespeolde) rondkorrelrijst
  • 4l melk (3l gewone melk en 1l kokosmelk)
  • 500g suiker + 300g suiker
  • 1 à 2 vanillestokjes (snij ze open)
  • Citroengras
  • Limoenen

Zo doe je het:

  1. Doe de melk samen met de suiker en de vanillestokjes in een grote ketel en zet op het vuur.
  2. Om de rijstpap extra exotisch te maken leg je ook een paar stengels citroengras in de melk.
  3. Schil ondertussen de limoenen en snijd ze in partjes.
  4. Doe ze in een kookpot samen met de 300g suiker en breng ze even aan de kook tot je een mooie siroop hebt.
  5. Voeg de gespoelde rijst bij de kokende melk en zet de kom 17 minuutjes in de oven.
  6. Laat de rijstpap wat afkoelen en verdeel nadien in potjes samen met een paar partjes gesuikerde limoen en werk af met bruine suiker.

Cupcakes

Dit heb je nodig:

Voor de cakejes:

  • 200g suiker
  • 50g honing
  • 250g boter
  • 250g bloem
  • 4 eieren
  • Vanillestokje
  • Zakje bakpoeder
  • Zout
  • Cupcakepapiertjes (2 per cupcake voor extra stevigheid)

Voor de topping van de cupcakes:

  • 250g boter
  • 250g bloemsuiker
  • witte rolfondant

Zo doe je het:

Cakejes:

  1. Meng de suiker, de honing en de eieren met een mixer.
  2. Doe er de zaadjes van het vanillestokje, de bloem, 'n snuifje zout en het bakpoeder bij.
  3. Verdeel het beslag over de cupcakepapiertjes en doe ze op de bakplaat.
  4. Zet ze 20min in de oven.

Topping en afwerking:

  1. Klop de suiker samen met de boter goed los met de mixer.
  2. Snij de cakejes in twee en doe met behulp van een spuitzak crème au beurre tussen cakejes.
  3. Rol kleine bolletjes van de witte rolfondant en rol ze uit met een deegrol.
  4. Steek mooie cirkels uit met een glas en leg ze op de cakejes.
  5. Werk de cupcakes af met enkele torentjes/toefjes crème au beurre, kokosschilfers en beschilder met suikerglazuur of werk af met rode snoepjes voor de duivelse variant.

Kijk zeker alle aanwijzingen na in het onderstaande filmpje van [LINK_TEXT id=1].

Tekst: Caro Bohets

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."