Een dagje zonder wagen

20 september 2012

car free day

Vrijdag 21 september moedigt de Week van de Mobiliteit iedereen aan om te kiezen voor duurzame mobiliteit én dus de wagen thuis te laten. Doe jij mee?

Met Car Free Day willen Taxistop en Bond Beter Leefmilieu samen de dagelijkse autosleur doorbreken. Dat kan op verschillende manieren:

 • Maak gebruik van het openbaar vervoer!
   
 • Als werkgever kan je opteren om een collectieve werkplaats op poten te zetten of om je werknemers thuis te laten werken.
   
 • Denk ook aan carpooling. Stap samen met je collega's in de wagen en start de dag met een gezellige babbel.
   
 • Haal die fiets van stal! Een snel, gezond én duurzaam vervoersmiddel! Fiets samen met je kinderen naar school tijdens de Strapdag bijvoorbeeld.
   

Om meer mensen te overtuigen de auto aan de kant te laten, pakt de NMBS uit met tickets aan gunstprijzen. Een hele week lang (van 16 tot en met 22 september 2012) betaal je dankzij het NMBS-biljet Mobility Deal maximum 9,90 euro voor een heen-en terugreis op dezelfde dag.

Meer info: www.weekvandemobiliteit.be

Advertentie

reacties

reageer ook »

Donderdag 20 september 2012 - 10u34

Ik ga proberen mee te doen maar ik moet werken en ondanks het feit dat het slechts 20km is, geraak ik er niet met het openbaar vervoer tenzij ik 2u enkel onderweg wil zijn... Ik zal het vandaag toepassen :) De boodschappen zijn te voet of per fiets gedaan.

 

Donderdag 20 september 2012 - 09u44

Ik zou heel graag mijn kinderen met de fiets naar school laten rijden. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar zo komen zij fit aan op school en hebben ze hun portie beweging van de dag al gehad!Helaas is het hier zo onveilig geworden met alle wegenwerken dat ik ze toch met de auto moet wegbrengen . gelukkig hebben we fijne buren waarmee we nu kunnen carpoolen!

 

Reageer ookDe websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten