Tips voor een geslaagde én propere barbecue

1 juli 2007

2068_Huis_in_Tuinbbq.jpg

Heb je al je vrienden uitgenodigd om te komen barbecuen? Zorg er dan voor dat je veilig te werk gaat zodat je nadien van een geslaagde avond kan spreken. Om het werk achteraf te beperken, geven we je bovendien ook tips om het barbecuetoestel makkelijk proper te krijgen.

 

 

Tips voor een geslaagde barbecue

  • Zorg er altijd voor dat je barbecuetoestel stevig en stabiel staat. Kan je het barbecuetoestel alleen maar kwijt op gras? Giet dan voor je begint een emmer water op die plek. Zo voorkom je bruine schroeiplekken!
  • Ga je voor houtskool? Hou dan steeds minstens 20 centimeter afstand tussen de houtskool en het rooster.
  • Leg het vlees voor het barbecuen niet in de zon, anders nestelen er zich hopen bacteriën in de stukken.
  • Draai het vlees constant om , zo krijgen ze van buiten een mooi kleurtje én worden ze binnenin lekker gaar.
  • Trek steeds een hittebestendige schort en vuurvaste ovenwanten aan!

Schoonmaaktips voor je barbecuetoestel

  • Wikkel het rooster van je barbecuetoestel na het grillen in een krant. Maak nadien de krant nat en laat geheel een nachtje staan. De volgende dag kan je het rooster met een gewoon keukenpapiertje schoonmaken.
  • Het barbecuerooster schoonmaken kan ook met een prop aluminiumfolie. Licht wrijven en alle vuil komt er zo af!
  • Heb je nog een citroen op overschot? Gebruik dan een half exemplaar om over het rooster te wrijven...blinkend mooi in een handomdraai.
  • Stop het rooster in een vuilniszak, leg de zak plat op de grond, doe er wat biotex in en giet er kokend water bij. Bind de zak nadien dicht en laat alles een nacht rusten. De volgende dag krijg je het rooster moeiteloos proper met een borstel.
  • Net een barbecuefeestje gegeven in je tuin? Leg het rooster dan gewoon in het gras. Het vuil kan je er de volgende dag met een keukenrol afhalen.
  • Heb je echt geen zin om je barbecuerooster iedere keer weer proper te maken? Laat het dan! Als je de barbecue de volgende keer net hebt aangestoken, komen de vlammen mooi naar boven. Dan kan je het rooster voorzichtig schoonmaken met een borstel.
  • De barbecuekuip onderhoud je best door de assen na het barbecuen te verwijderen.

reacties

reageer ook »

Reageer ook



De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten