“Ga als ouder niet mee op kamp via de sociale media”

Op kamp gaan? Dat is een week of langer ravotten, eten en spelen met leeftijdsgenootjes en de leiding. “En dat kan perfect zonder gsm”, zo laten de Vlaamse jeugdbewegingen weten.

Als ouder wil je altijd weten hoe het met je kind gaat. Maar is het nodig om elke dag te sms’en of te bellen wanneer je kind op kamp is? De jongens en meisjes van de leiding vragen dit vooral niet te doen. “Gun je kind z’n kamp,” klinkt het.

Digitale detox

“Bij de Chiro wordt er met de kinderen en de ouders afgesproken wanneer de gsm gebruikt mag worden en wanneer niet. Daarnaast post de leiding van de groepen regelmatig foto’s op Facebook over hun activiteiten op kamp. Op die manier probeert ze in te spelen op de verwachtingen en noden van de ouders”, legt Niels De Ceulaer, nationaal secretaris van de Chiro, uit aan het VRT-nieuws. “Maar fotoreportages zijn voor nadien. Het is niet de bedoeling dat ouders via de digitale weg mee zijn op het kamp.”

De goede oude manier

  • Kinderen blijven graag brieven schrijven en ontvangen. Het is dus dé perfecte manier om iets van het thuisfront te laten horen en omgekeerd.
  • Wil je toch af en toe jouw kind horen of sms’en? Maak dan goede afspraken met de leiding. Zij geven jouw tijdstippen wanneer dit kan.

En vergeet vooral ook niet te genieten van die extra vrije tijd wanneer de kinderen even van huis zijn! Aperitiefje?

Lees ook:

Partner Content