3 tips om minder te snoepen

Lekker snoepen, het gebeurt zo snel. Voor je het weet, heb je alweer iets achter de kiezen: een rondslingerend snoepje of dat ene koekje aan de kassa van het tankstation. Wil je de drang naar ‘sneukelen’ verminderen? Hou dan rekening met deze drie makkelijke tips:

  1. Voel je een snoepbui opkomen? Ga je tanden poetsen of neem een muntje. Door de frisse smaak heb je geen zin meer in zoet.
  2. Toch wat meer gesnoept? Een glaasje lauw water met citroen bevordert de galproductie in je lever én stimuleert je spijsvertering en vetverbranding.
  3. Eet voldoende tijdens je hoofdmaaltijden, maar ook daar overdrijf je best niet. Tip: Zet je potten en pannen tijdens het eten niet op tafel, maar laat ze op het kookvuur staan. Als de potten voor je neus staan, ben je sneller geneigd om meer te eten.

Lees ook:

 

Vorig artikel
Onderzoek: zo lang vrijen we gemiddeld
Volgend artikel
Hallo, Hollandse maatjes!

Beleef een onvergetelijke dag in het openluchtmuseum Bokrijk

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum Bokrijk ontdek je deze zomer hoe het verleden onze toekomst inspireert! Laat je onderdompelen in het verhaal over vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen en steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. Leer bijvoorbeeld brood bakken dankzij de workshop met sterrenchef Kobe Desramaults. Koop snel je ticket met korting en geniet met het hele gezin van een toffe uitstap.

€8.50 €12.50