5 vragen én antwoorden over de zonnegroet

zonnegroet

Elke dag een kwartiertje tot rust komen met yoga, kan wonderen doen voor je lichaam. Een van de oefeningen die je kunt doen is de zonnegroet. Maar hoe begin je eraan?

Wat is de zonnegroet?

De zonnegroet is een reeks van 12 houdingen die je in één soepele en ononderbroken beweging op het ritme van je ademhaling uitvoert. De oefening maakt je lichaam sterk en geeft je een echte energieboost.  De zonnegroet geeft focus en helderheid en is zeker haalbaar voor beginners.

Hoe doe je de oefening?

zonnegroet

Wat als je pijn hebt?

Yoga helpt je om je lichaam soepel en in balans te houden. Heb je al klachten of spierproblemen dan laat je de zonnegroet best even achterwege. Onze raad? Vraag eventueel advies aan je huisarts.

Welk moment van de dag is het beste?

Doe de oefening bij voorkeur ‘s ochtends, gericht naar het Oosten, daar waar de zon opkomt. Na het werk kan natuurlijk ook, om de stress van je af te gooien. Je krijgt meer energie van de oefening, dus net voor het slapengaan is geen goed idee.

Hoe vaker, hoe beter?

Bij voorkeur doe je de reeks minstens twee keer na elkaar. Je mag de oefening ook verschillende keren per dag doen. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert. Zo voel je vanzelf aan wanneer je nood zou hebben aan een extra oefeningenreeks.

Liever iets anders doen? Misschien zijn deze 7 sport-apps wel leuk om uit te testen!

Vorig artikel
Met dit verrassende hulpmiddel herstel je snel een kapotte teenslipper
Volgend artikel
6 najaarstrends die we nu al willen dragen

Wellnessweekend voor 2 met sessie Thermowell + 4* hotel vanaf € 138 bij Yolande Buekers

Doe jezelf een verwenweekend bij Yolande Buekers cadeau. Geniet met z’n twee van alles wat dit Kuur- en Wellnesscentrum te bieden heeft zoals een welkomstdrankje, een dagbezoek aan het aquapaleis, een overnachting in viersterrenkuurhotel en een uitgebreid ontbijtbuffet. Bovendien krijg je er nu heleaam gratis een Libelle cadeau bovenop. Waar wachten jullie nog op? 

€138.00 €235.00