5x blij zijn met wat je hebt

5x blij zijn met wat je hebt

Blij zijn met wat je hebt, het is soms zo moeilijk. Iemand anders lijkt het wel altijd net iets beter te hebben. Dankzij deze tips leer je echt te genieten.

Stop met vergelijken

Het is best simpel: als je jezelf en de spullen die je hebt blijft vergelijken met je omgeving, heb je geen tijd om jezelf te appreciëren. Sociale media spelen daarin een gevaarlijk rolletje. Want wat ziet dat ontbijtje van die ene vriendin er toch telkens prachtig uit. En wat maakt die verre kennis toch altijd leuke tripjes.

Weg met zelfmedelijden

Het is maar al te makkelijk om jezelf te beklagen. Bedenk daarom voor jezelf waar jij wél dankbaar voor mag zijn. Het feit dat je gezond bent. Het besef dat je een hechte vriendenkring hebt. Je huis, waar jij en je familie ook echt thuis kunnen komen. Dankbaarheid is het begin naar een nieuwe, klare kijk.

Zorg dragen is de boodschap

Draag zorg voor wat je dierbaar is. Dat kan gaan van je eigen spullen waar je zoveel waarde aan hecht, tot aan vriendschappen die je wil aanhalen. Een kleine beetje extra aandacht, het kan echt wonderen doen.

Hou een dagboek bij

Al zijn het maar enkele zinnen per dag. Noteer dagelijks of wekelijks in je dagboek waar je aan denkt en wat je bezighoudt. Terugblikken op je eigen gedachten later, het kan je alleen maar een tevreden en wijzer gevoel geven.

Doe vrijwilligerswerk

Het zal je pas echt opvallen hoe goed jij het hebt, als je actief met vrijwilligerswerk begint. Je leert jezelf zo gemakkelijk verplaatsen in andere situaties. Het opent je de ogen en daardoor zul je de kleine dingen in je eigen leven nog zo kunnen koesteren.

Bron: Familyshare.com – Beeld: Getty Images

Deze artikels geven ons nu al een heerlijk gevoel:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)