Hispanic woman reading ingredients on bag of potato chips

Waarom je beter kiest voor gewone chips dan groentechips

Wanneer je op je voeding let, is chips vaak een van de eerste dingen die je uit je dieet schrapt. Omdat je houdt van een knabbel vervang je ze bijvoorbeeld door groentechips. Maar wist je dat deze eigenlijk nog ongezonder zijn dan de gewone variant?

Een zakje groentechips bevat maar voor 65% groenten. De rest is olie en zout. “Als voedsel in een zakje zit, dan zit er bijna altijd zonnebloemolie in. Da’s geen goed nieuws,” zegt voedingsdeskundige Yuri Elkaim tegen US News.

Zonnebloemolie bevat veel omega 6-vetzuren. Daar heb je er wel wat van nodig, maar de meeste mensen krijgen er veel te veel van binnen en dat is ongezond.

Caloriebom

Voedingsexpert Wendy Walrabenstein aan Libelle NL: “Groentechips zijn net zo ongezond als aardappelchips. Je kunt het vergelijken met aardappelen. Deze zijn ook niet ongezond, maar als je er frietjes of chips van maakt, wordt het wel een andere zaak. Met groenten is dat net hetzelfde verhaal. Er wordt een enorme hoeveelheid vet en zout aan toegevoegd en dat maakt van groentechips een caloriebom.”

Het is gezonder om verse groentenΒ als snack te eten in plaats van groentechips. Daarin zitten vezels die de maag beter vullen. Met wat hummusdip heb je een lekkere, gezonde snack.

Bron: Libelle NL

Lees ook:

 

Partner Content