Beweging volhouden

Beweging volhouden

Kies een activiteit of een sport die bij jou past

Heel belangrijk! Motivatie om te blijven sporten moet je vinden in de activiteit of de sport zelf, en niet alleen in het afvallen. Als de sport bij jou past, is de kans dus groter dat je volhoudt. Begin alvast met jezelf deze vragen te stellen:

  • Beweeg je liever alleen of in groep?
  • Binnen of buiten?
  • Intensief of rustig?
  • In competitie of juist niet?

Als de gedachte aan een sportschool al weerzin opwekt, kies dan voor wandelen. Of fietsen. Of eender welke bewegingsvorm die bij jou past.

 

Stel realistische doelen

Bepaal op voorhand wat je precies verwacht. Bijvoorbeeld:

  • wil je eerder werken aan je uithoudingsvermogen?
  • wil je leniger worden?
  • wil je plaatselijk afslanken?

Afhankelijk van wat je het liefst wilt bereiken, kan je kiezen voor een andere bewegingsvorm. Maar het best wissel je af want je lichaam leert zoveel meer bij als je varieert in je oefeningen. Je kan ook advies inwinnen bij de sportschool. Besef  echter wel dat het wat tijd zal kosten vooraleer je echte resultaten behaalt.

 

Meet en noteer je vooruitgang

Noteer hoe vaak je beweegt, wat je precies doet en hoe lang. Als je handig bent met Excel, kan je er een grafiek van maken. En neem foto's van jezelf, zodat je ziet hoe je figuur verbetert. Als het je echter eens een dag niet lukte om te gaan sporten, schrijf dan ook op waarom het niet lukte . Zo ontdek je misschien een patroon, dat je dan kan veranderen.

 

Luister naar muziek tijdens het sporten

De kans is groter dat je langer gemotiveerd blijft om te sporten. Een extraatje: een Amerikaanse universitaire studie toonde aan dat muziek beluisteren tijdens het sporten een positief effect heeft op je denkvermogen.

 

Bedenk dat alle beetjes helpen

Voel je dus niet meteen schuldig als je niet uit je zetel raakt. Morgen is een nieuwe dag, probeer het dan opnieuw.

 

 

Wil je graag gezond afvallen en slank blijven? Op www.fitfixers.be ontdek je hoe je gezond eet en vind je tips over sport en bewegen. Zo bereik je je droomfiguur en lukt het je ook om op gewicht te blijven. Of verwen jezelf met een van de gezonde recepten van Fitfixers.

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)