Deze 70-jarige vrouw ziet er minstens 20 jaar jonger uit en dit is hoe ze het doet

Door De Redactie

Carolyn Hartz, een vrouw die de tekenen van veroudering te snel af is. Ze is superfit en niemand zou ooit raden dat ze 70 jaar oud is. Eindelijk deelt ze haar geheim.

De grootste tip die Carolyn geeft, is om te stoppen met suiker te eten. “Veel vrouwen denken dat het onmogelijk is, maar toch kan het perfect,” zegt ze. Carolyn ontzegt zichzelf zeker niet alle lekkere pleziertjes. “Elke avond eet ik twee stukjes zwarte chocolade. Ik wil mezelf niet ongelukkig maken.” Volgens haar helpt het ook om de tijd te nemen voor je eten. Ze geniet van elke hap. “Als je trager eet, zal je merken dat je sneller genoeg hebt.”

Elke dag bewegen

Daarnaast probeert Carolyn om elke nacht iets meer dan 8 uur te slapen. “Het is belangrijk om veel te slapen, want dan herstelt ons lichaam van alle indrukken die het overdag heeft opgedaan.” Carolyn mediteert elke ochtend voor ze gaat werken en beweegt elke dag. Yoga en wandelen zijn echte uitlaatkleppen voor haar.

Ze laat ook nooit haar make-up erop zitten ‘s avonds. “Ik ga nooit slapen zonder mijn make-up te verwijderen en hydrateer daarbij mijn huid grondig, vooral rond mijn ogen en in mijn nek,” zegt ze. Carolyn draagt elke dag zonnecrème. “Ik breng altijd een laagje zonnecrème aan onder mijn make-up en ga nooit zonnebaden. De zon is echt schadelijk.”

Als laatste geeft Carolyn mee om altijd positief te zijn. “Het glas is altijd halfvol!”

Bron: NSMBL

Lees ook:

 

 

Partner Content