Face mapping: dit vertellen jouw puisten over je gezondheid

Face mapping: dit vertellen jouw puisten over je gezondheid

Ooit al van face mapping gehoord? Dit is een huidanalyse waarbij je gezicht in verschillende zones wordt verdeeld, met elk haar eigen ‘probleempjes’. 

Volgens een arts uit New York, Dan Hsu, die gespecialiseerd is in de oosterse geneeskunde, onthult je huid, en in het bijzonder de plekjes waar je het meest last hebt van acne, heel wat over je welzijn.

Hier last van puisten? Dit zegt het over je gezondheid

Boven je wenkbrauwen

Het gebied boven de wenkbrauwen is volgens de Chinese geneeskunde gekoppeld aan de galblaas en lever. Daar te maken met acne? Dan is het tijd om minder junkfood te eten.

Tussen je wenkbrauwen

Je drinkt of rookt te veel, of je eet te vet. Probeer zoveel mogelijk rijke voedingsmiddelen zoals boter, kaas en vettige laatavondsnacks, alcohol en roken te vermijden. Lichaamsbeweging en een goede nachtrust is precies wat je nodig hebt!

Op je neus

De neus is dan weer verbonden met je longen en hart. Vermijd gekruid voedsel, vlees en zout, en opteer eerder voor fruit, groenten en noten die boordevol goede vetten zoals omega 3 en 6 zitten. Tip: laat ook je bloeddruk en vitamine B-waarden eens controleren als je vaak last hebt van puisten op de neus.

Je rechterwang

Volgens Hsu is de rechterkant van jouw wang meer verbonden met je longen en je suikerverbruik. Daar vaak last van pukkels? Probeer ’s morgens een aantal ademhalingsoefeningen te doen om je longen te versterken. Ook stoppen met roken helpt uiteraard. Doe daarnaast eveneens een poging om minder junkfood en suiker te eten, en ook minder alcohol en zeevruchten op het menu te zetten.


giphy.com

Je linkerwang

Verkoelend voedsel zoals meloen en komkommer zijn ideaal om puisten op je linkerwang te voorkomen. Deze kant van je gezicht is gekoppeld met de lever, die tussen 13 en 17 uur het zwakst is. Als je hier vaak te kampen hebt met acne, probeer dan om tijdens die uren vermoeiend werk te vermijden.

Rond je mond

Het gebied rond je mond wordt geassocieerd met je spijsverteringsorganen zoals je darmen en je lever. Volgens de arts eet je daarom best minder gekruid of gefrituurd voedsel en meer vezels, groenten en fruit.

Op je kin

Dit plekje kan dan weer gelinkt worden aan hormoonschommelingen. Die kunnen te wijten zijn aan je menstruatiecyclus, maar ook stress is een mogelijke boosdoener. Groene muntthee en voeding met veel omega 3-vetzuren kunnen in dit geval wonderen doen.

Bron: byrdie.co.uk – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)