Fit op het werk: 7 eenvoudige tips

Fit op het werk: 7 eenvoudige tips

Zit jij elke dag vastgekluisterd aan je bureaustoel? Af en toe eventjes rechtstaan, is nochtans heel goed voor je. Deze oefeningen zijn gezond voor je lijf, maar ook voor je hoofd. 

7x doen op het werk

  1. Blijf geen dag aan je bureau zitten, maar sta elk uur even op en loop vijf minuten rond. Af en toe je bureau of werkplaats verlaten, is heel goed voor je. Lees alle voordelen hier!
  2. Stuur je printopdrachten naar de verste printer op kantoor.
  3. Bel of mail je collega’s niet met een vraag, maar ga langs.
  4. Ga een verdieping lager naar het toilet: meer beweging én je komt collega’s tegen die je niet vaak ziet.
  5. Sta recht: constant rechtstaand werken is natuurlijk te vermoeiend. Wat wel kan, is bijvoorbeeld ’s middags je mails rechtopstaand beantwoorden of staand vergaderen. Je zou creatiever en alerter zijn als je rechtstaand werkt.
  6. Kies voor een zitbal. Als het mag van je baas, ga dan voor een zitbal in plaats van een bureaustoel. Omdat je constant je evenwicht moet zoeken, blijven je rug- en buikspieren steeds in beweging.
  7. Vraag een fietsvergoeding. Veel mensen weten het niet, maar als je met de fiets naar het werk gaat, kun je daar een fietsvergoeding voor krijgen. Vraag zeker na hoe dat zit bij jouw bedrijf.

Samen slank: we gaan ervoor!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: heel de maand januari moedigen we elkaar aan om onze goede voornemens deze keer écht vol te houden! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief in je mailbox en bovendien kun je voor nóg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Nog meer fit nieuws:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)