Rokjesweer? Zo vermijd je schurende en rode billen

Rokjesweer? Zo vermijd je schurende en rode billen

Het prachtige zomerweer nodigt uit om de mooiste rokjes aan te trekken. Eén nadeel aan dat zweterige weer: die schurende dijen. Met deze tips zeg je pijnlijke billen voorgoed vaarwel.

Iedereen heeft weleens last van rode plekken tussen de billen. Wanneer je bij hoge temperaturen gaat zweten, ontstaan er -door wrijving, zowel onder de oksels als tussen de dijen- pijnlijke, schurende rode plekken op je huid. Laat het je zeker niet tegenhouden om jouw mooiste rokje of jurkje aan te trekken. Want er is een oplossing!

Smeren maar

Door zonnecrème of andere vettige crèmes op je huid te smeren, voorkom je pijnlijke schuurplekken. Vaseline of andere zalfjes, die je bijvoorbeeld gebruikt tegen de luieruitslag van je kinderen, zouden een vaste waarde moeten zijn in je handtas. Wandelen wordt zo een stuk comfortabeler en je voorkomt de schurende pijn.

Droog en koel

De schuurplekken op je dijen ontstaan door wrijving in combinatie met zweet. Vocht maakt de huid nu net kwetsbaarder voor wondjes. Moest je net die plek fris en droog kunnen houden, zou het probleem zich niet voordoen.

In tegenstelling tot de vette Vaseline, zou ook talkpoeder moeten helpen tegen schuurplekken. Babypoeder absorbeert immers het zweet tussen je dijen. Uittesten is wel de boodschap! Je huid kan verkeerd reageren op het poeder, waardoor je de irritatie erger kunt maken.

Houd je zwemkledij niet te lang aan

Na het zwemmen kun je ook vaak last hebben van pijnlijke dijen. Het is dus belangrijk dat je zwemkledij niet te lang aanhoudt. De vochtige stof maakt dat je billen weer sneller gaan schuren.

Trek een panty aan

Niemand denkt aan panty’s tijdens warm zomerweer, maar ze helpen wel bij pijnlijke billen. Panty’s in huidskleur zorgen ervoor dat niemand het zelfs opmerkt dat je ze draagt. En je wilt je toch eens lekker laten gaan op die dansvloer, toch?

Drink genoeg water

Bij warm weer is het normaal dat je gaat zweten en dus schurende billen krijgt. Maar genoeg drinken kan voldoende zijn om van dat ongemak af te raken. Water helpt je vochthuishouding op peil te houden en je lichaamstemperatuur te doen dalen.

Water drinken is heel belangrijk voor je gezondheid. Zo weet je of je genoeg drinkt:

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)