Geurtje in je waterfles? Zo krijg je ‘m weer proper

Geurtje in je waterfles? Zo krijg je 'm weer proper

Drink jij uit een herbruikbare waterfles? Goed bezig, want het spoort niet alleen aan om meer te drinken, het is ook ontzettend goed voor het milieu! Het enige minpunt is dat ze na een tijdje een muffe geur beginnen te krijgen, hoe grondig je ze ook uitspoelt.

Het klinkt vreselijk vies, maar het is een feit: het geurtje in je waterfles is te danken aan duizenden bacteriën die zich dagelijks vermenigvuldigen. Niet proper, en zeker ook niet gezond. Maar hoe maak je je fles wel weer helemaal schoon? Pas één (of meerdere) van deze trucjes toe!

Baksoda en warm water

Om je herbruikbare fles weer zo goed als nieuw te maken, kun je ‘m even laten weken in een sopje van baksoda en warm water. Reinig hem vervolgens met een borstel en spoel even na met natuurazijn. Wat je ook doet: gebruik zeker geen chemische middelen. Die doden wel alle bacteriën, maar laten een vieze nasmaak achter.

Citroensap

Heb je toch nog niet het gevoel dat je fles helemaal proper is? Vul ‘m dan met warm water en vers citroensap en laat het er enkele uren instaan. Dit mengsel verwijdert geurtjes én maakt je waterfles helemaal bacterievrij.

Diepvriezer

Is je fles bestand tegen vriestemperaturen? Dan kan het zeker ook geen kwaad om je fles na het schoonmaken én drogen een nachtje in de diepvriezer te leggen. Dit proces doodt gegarandeerd alle bacteriën.

Ben je toch toe aan een nieuwe fles?

Dan vind je deze exemplaren misschien wel leuk!

1 Dopper Original waterfles – 450 ml

€ 12,50 – shop ‘m hier.

2 Chilly’s Flamingo waterfles – 260 ml

Afbeeldingsresultaat voor Chilly's 260 ml fles Flamingo

€ 24,95, Chilly’s via bol.com – shop ‘m hier.

3 Klean Kanteen isolatiefles – 590 ml

Afbeeldingsresultaat voor Klean Kanteen drinkfles as adventure

€ 34,95 bij A.S. Adventure – shop ‘m hier.

4 24Bottles Urban Bottle waterfles – 500 ml

€ 19,90 bij De Bijenkorf – shop ‘m hier.

5 Rituals The Ritual of Karma waterfles – 750 ml

The Ritual of Karma Water Bottle

€ 21,50 bij Rituals – shop ‘m hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)