Goeie vraag: zijn voorgesneden groenten in een bolstaand zakje nog goed?

Goeie vraag: zijn voorgesneden groenten in een bolstaand zakje nog goed?

Als een zakje bol staat, zijn de etenswaren die erin zitten sowieso slecht. Toch? Wel, eigenlijk geldt dat niet altijd voor voorgesneden groenten. 

Bij sommige zakjes voorgesneden groenten is de lucht in de verpakking namelijk vervangen door een aangepast luchtmengsel, bijvoorbeeld een mengsel zonder zuurstof. Verpakkingen die onder deze beschermende atmosfeer verpakt zijn, staan soms een beetje bol, maar zijn ongevaarlijk.

Verpakkingsgassen

Door dat luchtmengsel gaan de groenten langer houdbaar blijven. Op het etiket staat dan aangegeven ‘verpakt onder beschermende atmosfeer’. Dit heeft verder geen invloed op het product, en vervliegt op het moment dat je de verpakking opent.

Staat het zakje bol door bederf?

In sommige gevallen kan het natuurlijk wél bol staan door bederf. Maar meestal zie je dat dan ook aan het product zelf: de groenten zien er dan slap en verlept uit en kunnen bovendien ook vies ruiken. Dit komt meestal voor wanneer de houdbaarheidsdatum verstreken is, of omdat het product te lang uit de koelkast geweest is.

Zo bewaar je ze

Bewaar dergelijke voeding altijd in de koelkast bij vier graden en probeer het op te eten voor de aangegeven datum.

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)