Hatsjie: Huismiddeltjes tegen hooikoorts

Hatsjie: Huismiddeltjes tegen hooikoorts

Hats-jie! Heb jij ook weer zo’n last van je hooikoorts? Het is de meest voorkomende allergie in België: maar liefst 20% heeft er last van. Naast allergiepilletjes zijn er gelukkig ook heel wat huismiddeltjes die helpen.

  • Breng met je pink of een oorstokje een beetje vaseline aan in en rond je neusgaten en eventueel ook op je wimpers. Dit zorgt voor een dun beschermlaagje op je slijmvliezen, zodat de pollen netjes in de vaseline blijven plakken.
  • Eet dagelijks een paar theelepels honing. Bijen halen stuifmeel uit bloemen om honing te maken. Door ervan te eten, verhoog je je weerbaarheid tegen stuifmeel. Haal de honing wel bij de lokale imker, want die bevat de pollen uit jouw beurt.
  • Eet veel rode uien. Die bevatten een hoge dosis quercetine, een stof die de allergische reactie op pollen blokkeert en ontstekingsreacties in de luchtwegen vermindert. Ook appels, knoflook, groene thee, kersen en bloemkool bevatten quercetine.
  •  Laat je was niet buiten drogen en was je beddenlakens minsten een keer per maand op 60°. Zo verminder je de kans op allergische reacties.

Wil je weten wanneer de pollen het meest actief zijn? Pollen-Info is een smartphone-app die je polleninformatie geeft voor de vijf komende dagen. Je kunt het gratis downloaden en ook personaliseren.

Lees ook:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)