Interessant: dit is hoelang je dagelijks moet wandelen om langer te leven

Interessant: dit is hoelang je dagelijks moet wandelen om langer te leven

Zit dat stemmetje in jouw hoofd je iedere dag te pushen om je (stoute) loopschoenen aan te trekken? Maar is de moed ook in diezelfde loopschoenen gezakt? Dan hebben we goed nieuws voor jou: dagelijks een kleine wandeling maken kan ook wonderen doen.

En die wandeling hoeft zelfs niet zo lang te duren! Ook al is meer bewegen toch net iets beter.

Dit is hoelang je dagelijks moet wandelen om langer te leven

En het antwoord hierop is (trommelgeroffel) … 15 minuten. Het is natuurlijk nog gezonder om langer te bewegen, maar een kwartier is een goed haalbaar doel. De uitkomst is gebaseerd op een onderzoek op 123.000 volwassenen, die in 4 groepen op 4 verschillende ‘activiteitslevels’ ingedeeld werden. Zij die niets deden, een beetje, medium en heel veel.

Een stevige wandeling

De cijfers waren overduidelijk: vergeleken met de mensen die inactief waren, hebben de groepen daarna maar liefst 22%, 28% en 35% kans op een langer leven. Zit je dagelijks in je luie zetel en ga je dit nu veranderen door dagelijks een kleine stevige wandeling te maken? Dan zal dit een positieve impact hebben op jouw levensduur.

Geen excuses

Dokter David Hupin van het University Hospital of Saint-Etienne meent dan ook dat leeftijd geen excuus is om niets doen: “minder dan de helft van de ouderen komt aan dat aanbevolen minimum.”

Dus trek je dikke jas, warme sjaal en wandelschoenen aan en wie weet word je wel 100 jaar!

Bron: libelle.nl

Ook goed voor je lichaam en geest:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)