Is light = gezond?

Is light = gezond?

Van light val je af

Niet alle lightproducten zijn goed voor je lijn. Officieel betekent light dat het vet- of  suikergehalte van het product dertig procent lager moet liggen dan het origineel.
Lightproducten bevatten dus meestal wel minder vet of suiker, maar dat betekent niet dat ze automatisch ook minder calorieën bevatten. Als suikers vervangen worden door een andere zoetstof, wordt er bijvoorbeeld vaak meer vet aan het product toegevoegd om het op smaak te brengen. Lees dus altijd goed het etiket en vergelijk de gegevens met die van de originele producten.

Je mag er net zo veel van eten als je wilt

Nee, want als je grotere porties eet, krijg je ook meer calorieën binnen. Leg geen dubbele portie kaas op je brood, alleen omdat die light is.

Aspartaam is schadelijk

Bij normaal gebruik is dat niet zo. De aanvaardbare dagelijkse inname is 40 milligram per kilogram. Een volwassen persoon van 60 kg mag dus 2400 mg aspartaam per dag  innemen (40×60). Mensen met een normaal voedingspatroon geraken echter nooit aan die hoeveelheid en hoeven zich dus geen zorgen te maken over de effecten van  aspartaam.

Iedereen mag light eten of drinken

Kinderen tot zes jaar zijn nog volop in de groei en halen ongeveer 30% van hun energie uit vetten. Daarom schotel je hen beter niet te veel lightproducten voor. Kies voor volle melk, volle yoghurt en margarine in plaats van de magere variant.

 

Bron: Libelle 10/13

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)