Kun je maar moeilijk in slaap vallen? Probeer dan dit drankje eens

Door Celine Werner

Al van jongs af aan drink je warme melk met honing wanneer je moeilijk de slaap kunt vatten. Want dat is tenslotte hoe mamalief het jou altijd geleerd heeft. Is het goedje wel effectief, maar ben je de smaak wat beu? Wel, dan is er goed nieuws: het gekende slaapdrankje heeft een lekkere update gekregen.

Moon milk

Het ‘wondermiddel’ wordt nu gedronken onder de naam moon milk: buiten de warme melk en honing worden er daar nog kruiden als kaneel of nootmuskaat en adaptogenen aan toegevoegd.

Wat zijn adaptogenen?

Deze vallen onder de geneesplanten en zijn te verkrijgen als supplementen onder de vorm van poeders en capsules. Ze zouden je helpen om helder te denken en stress te verminderen. En bovendien zouden ze jouw hormonen in balans brengen en je immuunsysteem versterken.

https://www.instagram.com/p/BfadzMJho9b/?utm_source=ig_embed

Slapen we beter door warme melk?

Melk bevat de stof tryptofaan, ongeacht of die warm of koud is. Dit stofje is een aminozuur dat onderdeel is van de categorie essentiële aminozuren, die je lichaam niet aanmaakt, en dus je moet ze binnenkrijgen via voeding of supplementen. Het lichaam zet tryptofaan vervolgens om in 5-HTP: een stofje dat belangrijk is voor de aanmaak van melatonine en serotonine. Melatonine zal ervoor zorgen dat je ’s avonds slaperig wordt, en met behulp van serotonine zul je je beter in je vel voelen.

Met één beker melk kom je helaas niet aan voldoende tryptofaan om in slaap te vallen, daarvoor heb je al snel twee tot drie liter nodig. Maar we kunnen wel stellen dat je rustiger wordt van een kopje warme melk, wat ook weer helpt om makkelijker in te dommelen.

Het drinken van moon milk biedt dus geen garantie voor een goede nachtrust, maar proberen kan natuurlijk altijd. Santé!

Bron: margriet.nl – beeld: shutterstock.com 

Dit zal je vast ook interesseren:

Partner Content