Laat virussen in de kou staan!

Door De Redactie

Als je je bij het afgaan van de wekker niet al best voelt, kun je terug je bed induiken… of je kunt de dag doorstaan aan de hand van deze handige tips en middeltjes! Ideaal om een slechte winterdag door te komen.

Een gezond drankje

Maak meteen na het opstaan dit vitamine C-rijke drankje klaar: meng warm water, citroensap en esdoornsiroop en drink het met kleine slokjes op. Het geeft je instant energie en haalt je uit je dip.

Warm maar niet té

Kleed je, ook als het buiten koud is, niet te dik aan. Het is beter om twee dunne laagjes over elkaar aan te trekken dan een dikke trui. De luchtlaagjes tussenin zullen je lichaam beter tegen de koude isoleren.

Lichte lunch

Drink gedurende de voormiddag, met kleine slokjes, water of kruidenthee. Het bevochtigt je hele organisme en houdt de slijmen vloeibaar, waardoor ze je lichaam makkelijker kunnen verlaten. Vermijd zware maaltijden tijdens de lunch. Ga liever voor een soep, salade of een stukje gevogelte of vis zonder saus.

Blijf thuis

Vermijd supermarkten of drukke plaatsen. Die zitten vol mensen die je alleen maar verder kunnen aansteken. Door te niezen of door aanraking worden bacteriën in publieke ruimtes massaal verspreid.

Lekker dampen

Ben je verkouden, neem dan een dampbad. Voeg aan een kom heet water enkele takjes tijm toe of één of twee druppeltjes essentiële oliën van pepermunt of eucalyptus. Leg een handdoek over je hoofd en ga met je gezicht over de damp hangen. Adem zo’n vijf à tien minuten traag in en uit.

Lees ook:

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content