Voorgoed komaf maken met een slechte adem doe je zo

Voorgoed komaf maken met een slechte adem doe je zo

Laten we eerlijk zijn, een slechte adem kan écht stinken en vervelend zijn. En vermits we niet altijd muntjes bij de hand hebben, is het beter om het probleem écht aan te pakken in plaats van het te verdoezelen.

De onderstaande tips helpen je om er voor goed komaf mee te maken:

Bye bye slechte adem, tot nooit meer!

Wat zijn jouw poetsgewoontes?

Ga na of je wel voldoende en goed poetst. Het is aangeraden om dit ’s ochtends én ’s avonds te doen, en dat telkens gedurende minstens twee minuten. En vooral voor het slapengaan is het een must, aangezien we ’s nachts minder speeksel aanmaken; op die manier blijft de tong, onze wangen en tandvlees droog, waardoor bacteriën hun gang kunnen gaan, met alle gevolgen van dien.

Gebruik je wel de juiste producten?

Vermijd producten die je mond nog meer kunnen uitdrogen zoals mondwater met alcohol of tandpasta met SLS (Sodium Lauryl Sulfate).

Vervang je tandenborstel op tijd en stond

Zo om de twee tot drie maanden koop je best een nieuwe tandenborstel, en al zeker als je ziek bent geweest.

Breng regelmatig een bezoek aan je tandarts

Ga met regelmaat naar de tandarts. Hij of zij kan je trouwens helpen als je vaak last hebt van een slechte adem. Door dit samen onder de loep te nemen kun je nagaan wat het onderliggende probleem is. Het kan bijvoorbeeld ook liggen aan: luchtweginfecties, chronische sinusinfecties, postnasale drip, diabetes, lever- of nierproblemen, enz.

Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)