Walnoten, heilzaam én lekker!

Door De Redactie

Heb je last van een hoog cholesterolgehalte of heb je hulp nodig bij het afvallen? Walnoten kunnen je hierbij helpen. Deze vrucht is daarnaast een krachtige antioxidant en zou mogelijk het proces van prostaatkanker vertragen en de kans op borstkanker verkleinen.

Waar is een walnoot allemaal goed voor?

 • Een walnoot is rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Het bevat onder andere vitamine B6, B5, B3, B2, B1 en E, de mineralen seleen, mangaan, calcium, magnesium en het spoorelement zink.
   
 • Een handvol walnoten bevat bijna dubbel zoveel antioxidanten als dezelfde hoeveelheid van elke andere noot. Daarnaast bezitten walnoten de krachtigste antioxidanten.
   
 • In walnoten zitten ook omega 3-vetzuren. Deze meervoudig onverzadigde vetten helpen een hoge bloeddruk en het slechte cholesterolgehalte te verlagen. Zo kan je door walnoten te eten diabetes type 2 helpen voorkomen. Daarbovenop stimuleren ze je hersenwerking en beschermen ze je tegen hart- en vaatziekten.
   
 • Uit onderzoek blijkt dat de ellaginezuren in walnoten prostaatkanker vertragen en de kans op borstkanker verkleinen. Deze zuren verminderen ook het risico op de ziekte van Alzheimer.
   
 • Niet alleen walnoten maar ook noten in het algemeen zijn goed tegen het hongergevoel en om je buikje weg te werken. Walnoten zorgen voor een grotere productie van serotonine, een stof die onder andere je eetlust onderdrukt. Het blijkt dat je minder snel zal aankomen als je minstens twee keer per week walnoten eet dan iemand die geen noten eet.

Deze vaststellingen zijn gebasseerd op resultaten van studies. Let er wel op dat er nog niet voldoende wetenschappelijke bewijzen zijn om met 100% zekerheid te kunnen zeggen dat dit voedingsmiddel deze ziekten kan behandelen.

Tekst: Klaudia Walloch

Partner Content