rabarber gerechten

De lekkerste gerechten met rabarber: 15x zoet én hartig koken

Vanaf de lente kun je volop genieten van heerlijke rabarber! Lichtjes zuur en zoet tegelijkertijd. De ideale combinatie voor een lekker dessert, maar ook voor een heerlijk hoofdgerecht. Enkele tips én onze favoriete gerechten met rabarber op een rijtje.

Rabarber schoonmaken

Een rabarberstengel kun je schillen, maar is niet altijd verplicht. Bij oudere stengels verwijder je altijd beter de dikkere schil. Snij de witte bladvoet van de stengel, was de stengel in water en snij in de gewenste grootte. De bladeren eet je niet op, want ze bevatten een giftig zuur.

Rabarber verwerken

Rabarber kun je gewoon zo eten met wat suiker om de zure smaak te neutraliseren. Maar meestal maak je er compote, moes of confituur van. Ook lekker als je het verwerkt in taart of gebak.

1. Zoete gerechten met rabarber

2. Hartige gerechten met rabarber

Meer lekkere inspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."