Te veel paaseitjes over? Zo los je het op

Te veel paaseitjes over? Zo los je het op

Pasen is voorbij, maar de hele berg paaseitjes is nog lang niet opgegeten. Geen idee wat ermee te doen? Probeer dan eens deze ideetjes uit om de lekkernijen niet verloren te laten gaan! 

Smelten maar

  • Je overgebleven paaseieren tover je om tot een lekkere chocoladesaus als je ze smelt met een scheutje room, au bain-marie of in de microgolfoven. Lekker met pannenkoeken of vanille-ijs
  • Ook een chocoladefondue met fruit is altijd een goed idee!
  • Of heerlijke chocolademelk maken met paaseitjes. Warm de melk op en laat er dan een chocolade-ei in smelten.
  • Waarom geen echte klassieker, maar dan net even anders: laat enkele chocolade-eieren in smelten in warme vanillepudding. Zo krijg je een prachtige én overheerlijke gemarmerde pudding.
  • Altijd een hit: je eigen chocopasta. Smelt 150 g chocolade-eieren met 150 g echte boter. Roer er dan 6 eetlepels suiker, een eierdooier en een stijfgeklopt eiwit onder. Laat de chocopasta 4 uur opstijven. Opgelet! Je zelfgemaakte chocopasta blijft afgesloten in de koelkast een week houdbaar.

Krokant met eitjes

Enkele chocolade-eieren en een handje muesli, meer heb je niet nodig om lekkere mueslikoekjes te maken. Je kunt de muesli ook vervangen door noten of cornflakes. In een afgesloten koekendoos blijven deze koekjes zeker een week knapperig.

Paaseitjes hebben alles in huis voor de lekkerste hagelslag op je brood! Stop de chocolade-eitjes in een zak en sla ze met een hamer stuk. Stop op tijd, anders heb je een zak vol poeder. De verkruimelde paaseitjes zijn net zo lekker op brood als gewone hagelslag. Extra heerlijk met een laagje boter.

Bekijk hieronder enkele van de basisrecepten waar je paaseitjes in kunt verwerken:

 

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)