Bake Off Vlaanderen: zo maak je zelf het lekkerste glutenvrije gebak

Bake Off Vlaanderen: zo maak je zelf het lekkerste glutenvrije gebak

In deze ‘alternatieve’ Bake Off-week gingen de bakkers aan de slag met raw, vegan, lactose- en glutenvrije recepten. Een goede zaak voor mensen die intolerant zijn!

Wat zijn gluten?

Gluten is de naam voor de groep van eiwitten die voorkomen in granen: denk maar aan tarwe, rogge, gerst en haver. Ze zorgen ervoor dat je deeg goed ‘plakt’ en dat brood en gebak goed kan rijzen.

Glutenintolerantie

Normaal gezien worden gluten makkelijk verteerd in het maagdarmkanaal, maar voor mensen met een glutenintolerantie is dat niet het geval. Als ze gerechten eten waar gluten in zitten, reageert hun immuunsysteem met antistoffen waardoor ze er erg veel last van kunnen ondervinden.

Gelukkig zijn er intussen al heel wat heerlijke glutenvrije recepten om uit te proberen. Deze van Libelle Lekker bijvoorbeeld zijn zò lekker dat je het verschil met ‘gewoon’ gebak niet eens merkt.

Hou je klaar en … bakken maar!

Meer Bake Off:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)