Breng-je-eigen-eten-feest

Door De Redactie

Een buffet met één kom aardappelsalade en tien verschillende desserts: dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een andere valkuil bij bring-your-own- feesten is veel te veel eten voorzien. Te weinig is ook niet leuk, maar dat probleem komt minder vaak voor. Wij zetten enkele richtlijnen en tips voor jou op een rij voor een perfect tuinfeestje met je vrienden of familie.

Wat houdt het in?

Bij breng-je-eigen-eten feestjes brengt, zoals de naam al doet vermoeden, iedereen wat mee. Dat kan drank zijn, hapjes, salades of dessert. Zo draagt iedereen zijn steentje bij en hoeft niemand uren in de keuken staan.

Tips                                      

 • Geef je gasten alle vrijheid. Wil je toch het overzicht behouden, vraag hen dan om jou (en alleen jou) op de hoogte te brengen van wat ze willen maken.
   
 • Hou zelf altijd wat drankjes en borreltjes achter de hand. Zo kan het feestje ook beginnen als je gasten die de wijn of aperitiefhapjes meebrengen, even op zich laten wachten.
   
 • Een handig meeneemgerecht heeft een paar typische kenmerken. Je moet het in een relatief grote portie kunnen maken, het past allemaal in één of twee potten of ovenschotels en ter plekke mag je er geen of nauwelijks werk aan hebben.
   
 • Klassieke meeneemgerechten zijn een lekkere pasta, een hartige quiche of een kruidige couscous. Maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Creatief zijn is de boodschap!
   
 • Mooi meegenomen: gasten met voedselallergieën of vreemde voorkeuren brengen iets mee waar ze al zeker van kunnen eten.
   
 • Je kunt je gasten vragen om alles in hapklare porties te maken. Niet één grote taart, maar kleine muffins bijvoorbeeld. Zo smullen jullie heel de avond in tapasstijl.

Lees ook:

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content