Deze gezonde, hemelse pannenkoekjes maak je met slechts 2 ingrediënten

Deze gezonde, hemelse pannenkoekjes maak je met slechts 2 ingrediënten

Niets zo lekker als een stapel heerlijk verse, dampende pannenkoeken! De calorieën nemen we er graag bij, maar wat als we je nu vertellen dat het gezonder én makkelijker kan?

Want het enige dat je nodig hebt voor deze hemelse pannenkoekjes, zijn een banaan en twee eieren. Niet meer dan dat! Onze collega’s van Libelle Lekker versierden de pannenkoekjes met blauwe bessen:

Hoe maak je het?

Breek twee grote eieren in een kom en prak een banaan. Meng de ingrediënten samen tot een smeuïg geheel en bak er zo’n 8 goudbruine pannenkoekjes van in een koekenpan. Draai ze niet te vaak om (één tot twee keer is voldoende) en maak ze niet te groot voor het beste resultaat.

Lekker én gezond

De pannenkoekjes zijn niet alleen snel klaar en superlekker, maar ook heel gezond. Ze bevatten enkel pure ingrediënten, zijn gluten- én lactosevrij en zitten boordevol proteïnen, waardoor ze ook worden gesmaakt door veel fitnessliefhebbers. Bananenpannenkoekjes bevatten bovendien minder calorieën dan klassieke pannenkoeken, waardoor ze ook nog eens lief zijn voor je lijn.

Heerlijk zoet

Nee, de smaak is ietsje anders, maar ze zijn daarom niet minder lekker. Sterker zelfs: ze smaken heerlijk zoet waardoor je eigenlijk geen toppings als suiker of honing meer nodig hebt. Heb je toch graag nog iets extra? Dan zijn deze ingrediënten heerlijk om met je bananenpannenkoekjes te combineren:

  • Bosbessen, frambozen, aardbeien of gebakken appeltjes
  • Stroop, honing of confituur
  • Gehakte noten of granola
  • Kokosschilfers
  • Chocoladestukjes

Laat het smaken!

Meer lekkers:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)