soep met roomkaas terug opwarmen
© Bram Debaenst

Kun je soep met roomkaas erin opnieuw opwarmen?

Heb je nog een restje soep met roomkaas over en vraag je je af of je dat opnieuw kunt opwarmen? Goed nieuws: dat kan, maar je moet het voorzichtig doen. Met een paar eenvoudige tips van culiredactrice Sofie blijft je soep perfect romig en vol van smaak.

Maria: “Ik heb nog wat soep over die ik afwerkte met roomkaas. Mag ik die terug opwarmen, of gaat dat schiften?”

Culiredactrice Sofie: “Zalig, zo’n romig soepje. Maar je moet inderdaad wel wat voorzichtig zijn als je ze opnieuw wil opwarmen: bij te hoge temperaturen kan de roomkaas schiften. Er komen dan kleine vlokjes in je soep te zitten, ze krijgt een korrelige structuur en het ziet er niet meer smakelijk uit. Dat gebeurt nog sneller als er zure ingrediënten in de soep zitten: tomaten of wijn, bijvoorbeeld.”

Hoe kan ik soep met roomkaas erin best opwarmen?

“Zet de pan op een laag vuurtje en roer voortdurend. Laat de soep langzaam goed warm worden, maar niet koken. Eventueel kun je een scheutje room of melk toevoegen om de binding stabieler te houden en de soep wat gladder te maken.”

En als ze uit de diepvriezer komt?

“Dan is er nog meer risico op schiften. Laat ingevroren soep eerst een dagje ontdooien in de koelkast en warm ze dan pas op.

Lekkere soepjes met roomkaas

“Ook bij het bereiden van de soep moet je voorzichtig zijn wanneer je de roomkaas toevoegt. Doe dat pas op het einde van de bereiding én laat de soep zeker niet meer koken. De kaas moet alleen maar smelten. Gaat dat niet snel genoeg, zet er dan even de mixer in.”

Ook een vraag voor Sofie? Mail naar lekker@libelle.be. Misschien lees je het antwoord binnenkort hier of in Libelle.

Meer over roomkaas

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."