rose petal jam on blue wooden background in the garden; Shutterstock ID 228093298

Rozengelei, verrassend lekker!

Door De Redactie

Maak eens rozengelei want rozen zijn fantastisch om mee te koken. Lekker bij havermout of een flan!

Opgelet: voor gelei gebruik je enkel geurende, onbespoten rozen. Rozen uit de bloemenwinkel komen niet in aanmerking!

Wat heb je nodig?

  • Tien mooie open rozenbloemen van bijvoorbeeld de Bourbon-roos Mm. Isaac Pereire.
  • 1 liter water
  • sap van een halve citroen
  • Voor 3/4 liter vloeistof: 1 kg minuutsuiker

Zo maak je het!

  • Maak de bloemblaadjes los en leg ze in een kookpan. Vul aan met 1 liter water en het sap van een halve citroen.
  • Zet op het vuur en breng langzaam aan de kook. Laat eventjes doorkoken, maar zeker niet te lang, zodat de bloemblaadjes niet bruin verkleuren.
  • Giet door een zeef. Voeg per 3/4 liter vloeistof 1 kg minuutsuiker toe en breng al roerend aan de kook. Laat vier minuten borrelend doorkoken.
  • Doe in perfect schone potten en klaar!

Nog nieuwsgierig naar andere verrassende confituren?

 

Bron: Libelle Magazine. Beeld: Gettyimages.

Ontdek meer:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."