Roast chicken; Shutterstock ID 166902776

De lekkerste kip in 1-2-3

Door De Redactie

Niets is zo populair als kip. In een salade, een stoofgerecht of op de BBQ: kip doet het altijd goed.

Maar hoe krijg je die kip lekker mals en sappig? Wij serveren je 3 tips:

  1. De temperatuur doet er toe
    Zorg dat de kip op kamertemperatuur is, vooraleer je begint te bakken. Haal ‘m dus op tijd uit de koelkast.
  2. Marineren kun je leren
    Vooral een marinade op basis van yoghurt of karnemelk maakt je kip lekker mals. Deze bevatten enzymen en zuren, die de proteïnen in kippenvlees afbreken, waardoor het vlees malser wordt. Maar ook met citroen, mosterd en olijfolie kun je heerlijke marinades maken!
  3. Even wachten… 
    Wanneer je het vlees gebakken hebt, laat je het best nog enkele minuten rusten vooraleer je het serveert. Zo kunnen alle sappen zich goed vermengen.

4x snel met kip

4x de favorieten van de redactie:

Lees ook:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."