Zelf koekjes bakken

Je huis dat lekker ruikt naar zelfgebakken koekjes... Heerlijk! En met onze tips kunnen ze niet mislukken.

• Maak je koekjes met echte boter, zoveel lekkerder!

• Laat een gekneed koekjesdeeg altijd minstens een halfuur rusten in de koelkast: zo komen de gluten in het deeg tot rust en krijg je knapperige koekjes die hun vorm beter behouden.

• Bespaar jezelf veel afwas: bekleed je bakplaat met bakpapier.

• Deeg kun je gelijkmatig uitrollen als je twee latjes van de gewenste dikte op je werkblad legt, het deeg ertussen, en je deegroller over de twee latjes laat lopen.

• Zorg dat de koekjes op één bakblik allemaal even groot zijn, zo zijn ze ook tegelijkertijd gaar.

Hou altijd twee bakplaten bij de hand: leg je koekjes nooit op een warme bakplaat die net uit de oven komt, want dan zullen ze niet mooi hun vorm behouden. Laat daarom altijd één bakplaat koud worden en leg daar een nieuwe lading koekjes op.

Baktijden zijn altijd relatief, elke oven werkt anders. Blijf dus in de buurt en bak je koekjes eventueel wat langer of korter.

• In een goed afgesloten blik kun je koekjes verschillende dagen bewaren. Als je er zo lang af kunt blijven, tenminste 😉

• Laat koekjes volledig afkoelen voor je ze in de koekendoos legt, anders blijven ze, door de condens die uit de koekjes komt, niet knapperig.

 

En nu aan de slag!

Klik op de link onder elke foto voor lekkere recepten.

1  

Bananenmilkshake met haverkoekjes

Bananenmilkshake met haverkoekjes

2  

boterkoekjes

boterkoekjes

3  

Chocoladekoekjes met zeezout

Chocoladekoekjes met zeezout

4  

Havermoutkoekjes met honing

Havermoutkoekjes met honing

5  

Honingspeculaasjes

Honingspeculaasjes

6  

Kokosrotsjes

Kokosrotsjes

7  

Madeleines met chocolade

Madeleines met chocolade

8  

Marsepeinkoekjes zonder suiker

Marsepeinkoekjes zonder suiker

9  

Whoopies met chocoladecrème

Whoopies met chocoladecrème

10  

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

11  

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)