witte wijn

Zo koel je witte wijn in een handomdraai

Door De Redactie

De boodschappen zijn gedaan. De bijgerechten zijn klaar en de barbecue is aan het opwarmen. De tafel is bijna gedekt en je bent er helemaal klaar voor: een heerlijke barbecue op een zomerse dag. Dan schiet het je te binnen: de witte wijn staat nog niet koud. Hoe los je dit snel op? 

Chemische reactie

Geen paniek, met dit slimme trucje heb je in geen tijd dat glaasje koele witte wijn. Begin alvast met de fles te koelen op de normale manier. Neem een koeler, een ijsemmer met water en plaats de fles erin. Voeg daarna een paar theelepels keukenzout toe. Dat geeft een chemische reactie waardoor het koelproces versneld wordt en de temperatuur van het water daalt. Zo wordt de wijn veel sneller koud!

Bron: Margriet NL

Lees ook:

 

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."