Zó krijg je de bubbels weer in je champagne!

Zó krijg je de bubbels weer in je champagne!

Tijdens de feestdagen vloeit de champagne rijkelijk. Maar trek je de fles iets te vroeg open, dan is de kans groot dat de meeste bubbels inmiddels zijn verdwenen…

Zonde, maar je hoeft heus je champagne niet door de gootsteen te gieten! Integendeel, je kunt je feestelijke drankje nieuw leven inblazen door er simpelweg één ingrediënt aan toe te voegen.

Rozijn

Ja hoor, een rozijn zou volstaan om de bubbels terug te brengen in je champagne. Toegegeven, het klinkt een beetje gek, maar het werkt écht! Zodra je een rozijn in de champagne laat vallen, zal de drank beginnen sissen en zie je met je eigen ogen de bubbels terugkomen.

Hoe dat komt? De overgebleven koolstofdioxide in de fles klampt zich vast aan de ribbels van de gedroogde vrucht. Deze koolstofdioxide komt vervolgens terecht in de champagne en zorgt ervoor dat het lijkt alsof je de fles nét hebt opengetrokken. Handig!

Niet alleen bij champagne

Ook voor andere bruisende drankjes zoals sprankelwijn, cava of prosecco zou dit trucje perfect werken.

Proost!

via GIPHY

Bron: Margriet.nl. Beeld: GettyImages

Ook handig:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)