© Filip Claessens

Ontdek Beaufort 2021 dankzij deze 3 fietslussen

De kunstwerken van Beaufort zijn een heus begrip aan onze Belgische Kust. En dat is in 2021 niet anders! Onze tip: ontdek de kunstwerken dankzij één van de drie fietslussen. Gezwind kunst verkennen, heerlijk toch?

Volg de drie fietslussen en ontdek Beaufort 2021

De driejaarlijkse kunsthappening Beaufort staat al jarenlang bekend bij kunstliefhebbers als één van de trekpleisters aan de kust. De voorbije jaren groeide het aantal permanente kunstwerken over de hele Belgische kustlijn. Zo zijn er momenteel al 30 kunstwerken te spotten.

Wie graag een bezoekje brengt aan Beaufort, kan dat op heel wat verschillende manieren doen. Je hopt de tram op en laat jezelf van werk tot werk voeren. Maar wist je dat je ook 3 fietslussen kunt volgen? Zo fiets je gezwind van knooppunt naar knooppunt, met de kunstwerken in je kielzog!

Fietslus Westkust – 42,5 km

Klik hier om de fietsroute te downloaden.

Fietslus Middenkust – 43,6 km

Klik hier om de fietsroute te downloaden.

Fietslus Oostkust – 51,9 km

Klik hier om de fietsroute te downloaden.

Goed om weten: niet elk kunstwerk ligt op het fietsnetwerk. Per fietslus kun je dus wel enkele extra werken spotten, als je even van het pad afwijkt. Die vind je ook terug op je route. Vooral de route langs de Oostkust is daardoor iets avontuurlijker.

Bezoekersgids op maat: Beaufort for kids

Bezoek je Beaufort met je kinderen? Dan kun je de bezoekersgids op kindermaat meenemen! Ze voert je langs de verschillende kunstwerken en al spelend kunnen je kinderen dankzij allerlei leuke weetjes de werken leren ontdekken.

Download de gids hier.

Nog zoveel meer kunst en cultuur

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content