4x op blote voeten door de natuur

4x op blote voeten door de natuur
blote voeten in lucht

Klein geluk is… met je blote voetjes door het gras of door het zand stappen. Wij verzamelden voor jou de mooiste én leukste blotevoetenpaden in België!

Hou jij ervan om met je blote voeten door de natuur te lopen? Je bent niet alleen! Er zijn zelfs speciale blotevoetenpaden aangelegd voor de liefhebbers. Tijdens een wandelroute op het blotevoetenpad loop je over verschillende soorten ondergrond: van zacht gras en fijn zand tot schelpen, grind en grote keien, van houtsnippers tot dikke takken.

Pure ontspanning

Sommige wandelingen focussen op ontspanning en verwennen je met een natuurlijke voetmassage. Ideaal voor een dagje uit met vriendinnen!

Gevoel voor avontuur

Ook voor kinderen zijn de paden plezant! Vooral die met modderplassen vallen in de smaak, net zoals de touwladder, evenwichtsbalk, bungelbak en uitkijktoren die je ontdekt.

4x plezier voor je voeten

  1. Lieteberg (Stalkerweg, 3690 Zutendaal)
  2. Gentbrugse Meersen (Braemkasteelstraat 39, 9050 Gentbrugge)
  3. Kapellen (aan het standbeeldje van Plunk! in de Oude Heidestraat, 2000 Antwerpen)
  4. Accueil Champêtre (Chaussée de Namur 47, 5030 Gembloux)

De Zutendaalse Lieteberg is het eerste blotevoetenpad in Vlaanderen. Twee kilometer lang loop je over hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water. Je ervaart warmte en kou, vochtigheid en droogte. Onderweg kom je langs een uitkijktoren met prachtig uitzicht over de omgeving. Dit wordt het beste blotevoetenpad van West-Europa genoemd!

Ook deze uitstapjes in eigen land kunnen je vast bekoren:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)