Ilse Kookt Zomers: gegrilde aardappelsalade met ranchdressing, worstjes in spek en cheddar

Door De Redactie

Je hebt geen super-de-luxe buitenkeuken nodig om lekker in openlucht te koken. Dat bewijst Libelle-chef Ilse een hele zomer lang! Vandaag maakt ze een heerlijke kinderfavoriet met een dressing om vingers en duimen bij af te likken. 

Gegrilde aardappelsalade met ranchdressing, worstjes in spek gerold en cheddar:

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 g krieltjes
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1.25 dl karnemelk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el gesnipperde bieslook
  • Peper en zout
  • 500 g chipolata worst
  • 100 g mager spek, plakjes
  • 150 g geraspte cheddar
  • 200 g gemengde sla

Zo maak je het:

  1. Halveer de krieltjes, kook ze eerst een 7-tal minuten tot ze beetgaar zijn in gezouten water.
  2. Maak ondertussen de ranch dressing. Snipper de knoflook en lente-ui fijn. Meng in een kom de yoghurt met de karnemelk en mayonaise, roer er de gesnipperde knoflook, lente-ui door. Verdeel de chipolata in kleine worstjes en wikkel er een plakje spek rond.
  3. Bak de worstjes en de aardappelen in een pan of op de bbq. Doe ze in een grote vuurvaste kom, lepel er de ranchdressing over en strooi er de kaas over. Zet nog op de bbq tot de cheddar begint te smelten, strooi er de bieslook over, serveer met de gemengde sla.

Smakelijk!

Met dank aan Landal Mooi Zutendaal voor het Libelgië Zomerhuis.

DISCLAIMER: Wegens aanhoudende droogte is het niet toegestaan om te barbecueën op Landal Mooi Zutendaal. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de receptie.

Bekijk nog meer zomerse video’s:

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."