Ilse Kookt Zomers: saltimbocca met gevulde tomaten

Ilse Kookt Zomers: saltimbocca met gevulde tomaten

Het geheim van de Italiaanse keuken? Die pure eenvoud! Trakteer je gasten op een vleugje Italië met dit eenvoudig, zomers gerechtje!

Saltimbocca met gevulde tomaten

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 4 dunne kalfslapjes van ongeveer 100 g
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 takjes salie
  • 4 sneetjes prosciutto
  • 4 tomaten
  • 150 g orzo (Griekse pasta)
  • 150 g roomkaas
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte basilicum
  • 2 el gehakte munt
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 100 g rucola

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de roomkaas los, meng met de gekookte pasta en de gehakte kruiden.
  2. Verwijder het kapje van de tomaten. Hol de tomaten uit. Laat ze omgekeerd op een keukenpapiertje uitlekken om het meeste vocht te verwijderen. Maak ondertussen de saltimbocca’s. Leg op een kalfslapje een plakje prosciutto en een stukje mozzarella, rol op. Leg er een salieblaadjes op en steek vast met een prikker.
  3. Vul de tomaten met de pastamengeling, strooi er wat pijnboompitjes over. Wikkel er aluminiumfolie rond en zet op de de bbq. Bak ook de saltimbocca’s.
  4. Serveer met wat rucola sla.

Smakelijk!

Met dank aan Landal Mooi Zutendaal voor het Libelgië Zomerhuis.

Nog meer inspiratie:

 

 

 

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)