Ilse Kookt Zomers: slanke pastasalade met kip en zadencrumble

Ilse Kookt Zomers: slanke pastasalade met kip en zadencrumble

Deze pastasalade met spinazie, kip, komkommer, Griekse yoghurt en zadencrumble maak je genietend onder het zonnetje in de tuin. Libelle-chef Ilse toont je hoe je dat doet. Smakelijk!

Bekijk de video:

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 600 g kippenfilet, in blokjes
  • 500 g pastaschelpjes, mini
  • 2 limoenen
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g pistachenoten
  • 200 g babyspinazie
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje platte peterselie
  • ½ bosje munt
  • ½ kl komijn
  • ½ kl geroosterd paprikapoeder
  • ½ kl gemberpoeder
  • ½ kl cayennepeper •
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pompoenpitten, hazelnoten en pistachenoten in een pannetje, laat afkoelen. Pers het teentje knoflook uit en meng met de Griekse yoghurt, breng op smaak met peper en zout.
  2. Spoel en droog de spinazie, hak fijn. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd in kleine stukjes. Snipper de rode ui fijn. Hak de koriander, platte peterselie en munt.
  3. Meng het koriander-, gember-en paprikapoeder met de cayennepeper. Strooi over de kippenblokjes en bak ze krokant in wat olijfolie. breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Giet de pasta af en meng met de gehakte kruiden, komkommer, rode ui en spinazie. Doe in een grote saladekom sprenkel er het sap van de limoenen en wat extra olijfolie over, kruid met peper en zout. Verdeel er de gebakken kippenblokjes over. Werk af met de geroosterde noten en serveer met de yoghurtdressing.

Met dank aan Landal Mooi Zutendaal voor het Libelgië Zomerhuis.

Nog meer zomerse receptjes:

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)