Zelf frisse fruitijsjes maken

fruitijsjes

Mmmmm… Zelfgemaakte fruitijsjes zijn niet alleen lekker, ze zijn ook gezond! Je kunt eindeloos variëren en experimenteren, maar deze ideetjes moet je zeker uitproberen.

Watermeloen met stukjes ananas

Doe stukken watermeloen in een blender. Blend tot je sap krijgt. Giet het sap in ijsvormpje. Hak wat ananas fijn en voeg de stukjes toe bij elk vormpje. Laat een paar uur in de diepvriezer zitten.

Sinaasappel met verschillende stukjes fruit

Giet versgeperst fruitsap in je ijsvormpje. Je kan ook kant-en-klaar sinaasappelsap gebruiken. In elk vormpje doe je partjes kiwi, een paar blauwe bessen en wat aardbeien. Ook ander fruit is prima geschikt! De ijsjes moeten een paar uur in de diepvriezer ‘rusten’.

Zoete thee met perzik

Snij een perzik in stukjes en verwijder de pit. Giet sterke, zoete thee in een ijsvormpje. Voeg stukjes perzik toe. Stop ze een paar uur in de diepvriezer.

TIPS!

  • De zelfgemaakte ijsjes smelten erg snel. Meteen opeten dus!
  • Van ananas tot bosbessen: bijna elk stuk fruit kan je verwerken tot een heerlijk, zomers ijsje.
  • Eventueel kun je je ijsje wat aanlengen met water
  • Niet alleen fruitsap is geschikt om ijsjes te maken, probeer gerust ook eens koffie of gele limonade.

Nog meer ijs-inspiratie:

Lees ook:

Vorig artikel
5 tips tegen jeukende bultjes door te zweten
Volgend artikel
Fit in een wip: de coördinatiekanjer

Reis naar de toekomst tijdens expo ‘Ik zal 20 jaar oud zijn in 2030’

Vanaf 23 september kan je via de interactieve expo, ‘Ik zal 20 jaar oud zijn in 2030’, een reis naar de toekomst maken. De expo die doorgaat in het station van Luik Guillemins beschrijft onder andere hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien. Prikkelt dit je interesse al? Koop dan dankzij Shedeals je tickets aan 50% korting.

€7.00 €14.00