Zo maak je het buiten éxtra gezellig!

Zo maak je het buiten éxtra gezellig!

Aaah, zomer. Zalig zonnen in de tuin en aan het einde van een prachtige dag lekker barbecueën. En daar hoort natuurlijk een mooie zomerse eettafel bij. Zo maak jij het buiten nóg gezelliger!

1Ga voor kleuren en bloemen
Maak je tafel net zo fleurig als je tuin. Serviezen met bloemetjes zijn weer helemaal hip. Wees vooral niet bang om felle kleuren te combineren. Het is zomer, alles kan en mag! Je kunt natuurlijk een mooi nieuw servies kopen maar ga ook eens langs bij tweedehandswinkels. Daar betaal je vaak een stuk minder. Je hebt natuurlijk wel de kans dat je geen volledig servies vindt, maar ook daar kun je je volledig in laten gaan. Koop allerlei verschillende bloemenmotiefjes en maak van je tafel een bloemenweide.

2Iemand een drankje?


Karaffen met tapkraantjes zijn super voor tijdens je barbecue. Maak bv. een lekkere punch met vers fruit en wat ijs. Je gasten hebben niet enkel een verkoelend drankje, het ziet er ook nog eens mooi uit! Weet je niet meteen wat voor drankje je wil maken, kijk eens naar deze gezonde lekkere recepten.

3Servies met een plus


Wie zegt dat glazen saai moeten zijn? Je kunt natuurlijk voor het standaard doorzichtig glas kiezen, maar waarom niet eens gaan voor iets speciaals, zoals gekleurd glas met een motiefje. Bang om ze te breken? Je vindt dit soort glazen ook vaak in hard plastic. Helemaal kidsproof dus!

4Hier brandt het gezelligste lampje


Lichtjes brengen altijd sfeer. Op veel plaatsen vind je vrolijke lichtsnoeren met lampjes speciaal voor buiten. Je kunt ze ook zelf maken! Wil je het nog gezelliger maken? Hang lantaarns en lampionnen op met kaarsjes in. Als het donker wordt, zie je waar je blijft én wordt het super romantisch. Oeh la la!

5Mag ik je kussen?


Vrolijk je saaie terrasstoelen op met kussens! Kies wat verschillende kleurtjes en motiefjes uit en je gasten zullen nooit meer weg willen.

Pablo sierkussen – geel (Kaat Amsterdam – € 17,95)

6Zet je erbij!


Weg met saaie, witte tafelkleden: ook voor je tafel ga je voor kleur. Ben je van het ‘less is more’-principe? Dan is een tafelkleed in een zachte kleur mogelijk met felgekleurde, decoratieve items. Zo krijg je alsnog een zomers effect!

7Kruip onder het dekentje


Dekentjes zijn onmisbaar bij zomerpicknicks en barbecues. Je kunt ze op het gras leggen om op te zitten of liggen. En als het ‘s avonds wat kouder wordt, kun je je er gezellig in inwikkelen!

Beeld: Pinterest, Shutterstock

Lees ook

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)