Zomertip: uren spelplezier in een zandbak

Zomertip: uren spelplezier in een zandbak

Een schopje, emmertje en wat zand. Meer hebben jonge kinderen niet nodig om zich urenlang te amuseren. Maar wie thuis een zandbak heeft staan, weet ook dat het zand niet altijd een geschenk is. Vijf tips om zonder zorgen je kinderen in de zandbak te laten spelen.

Kaneelpoeder tegen insecten

Insecten uit de zandbak weren? Vliegen en muggen gruwelen van kaneelpoeder. Strooi dus kwistig met dit lekker geurende kruid in het zand. Zo komen je kinderen geen vliegende spelbedervers tegen tijdens het bouwen van zandkastelen. Bovendien is kaneel antiseptisch waardoor het kruid ook infecties weert.

Zwarte peper tegen mieren

Strooi een perimeter rondom de zandbak zwarte peper uit en de mieren denken er zelfs niet aan zich te komen nestelen in het warme zand.

Talkpoeder tegen plakkerig zand

Niks zo leuk als zand in combinatie met water – toch voor je kind. Maar dat vochtige, plakkerige zand aan armen, benen en gezicht is moeilijk om schoon te vegen. Voor je het weet, hangt je hele huis – inclusief zetel – vol met zand. Talkpoeder kan wonderen doen. Strooi wat van het poeder op de vuile armen en beentjes en je veegt het zand zó weg.

zandbak

Niet vergeten het zand te verversen!

Na een paar maanden wordt het tijd het zand bij te vullen met vers zand, als er dan nog zand in ligt natuurlijk. Hark of zeef het zand goed en laat het uitdrogen door de zon.

Sluit je zandbak af

Als de avond valt, wordt alles wat vochtiger, ook het zand. Daarom sluit je de zandbak best af met een zeil of deksel. Als er water in de zandbak is, zorg er dan voor dat het een weg naar buiten kan vinden.

 Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)