5-jarige jongen redt mama dankzij tekenfilm

Een 5-jarige Britse jongen heeft het leven van zijn moeder gered dankzij zijn favoriete kinderserie ‘Brandweerman Sam’. De jongen wist het noodnummer te bellen toen hij zijn moeder bewusteloos op de grond zag liggen.

Hoe hij dit wist? Zijn grote held brandweerman Sam had ooit in een aflevering uitgelegd wat je moet doen als iemand hulp nodig heeft.

Bewusteloos

Alfie’s moeder, Gemma Harris (30) gleed tijdens het traplopen uit en maakte een lelijke val. Ze viel maar liefst 14 traptreden naar beneden en raakte bewusteloos nadat ze met haar hoofd op de leuning was gevallen. Toen ze langzaam bijkwam hoorde ze op de achtergrond haar zoontje bellen met een ambulance.

Instructies

”Ik hoorde hem zeggen: mama beweegt niet meer.” Daarna gaf hij het adres door en ging hij naar buiten om de ambulance voor het huis op te wachten. ”Als Alfie er niet was geweest, weet ik niet wat ik gedaan zou hebben”, vertelt Gemma. ”Ik kon onmogelijk de telefoon bereiken.”

Aflevering

”Er was ooit een aflevering over het bellen van het noodnummer 999. In die aflevering leggen ze uit wat ambulances zijn en hoe de hulpdiensten mensen kunnen helpen die gewond zijn geraakt. Ik ben hartstikke trots op zijn zoon. Met mijn verhaal wil ik ouders laten zien hoe belangrijk het is om kinderen te vertellen wat ze moeten doen als er een noodgeval is. Ik had nooit gedacht dat ik dankzij ‘Brandweerman Sam’ gered zou worden”, vertelt Gemma aan Mirror.

Met Gemma gaat het inmiddels goed, ze is weer volledig hersteld. Haar zoontje gaat nu met zijn heldendaad de hele wereld over.

Little Alfie Harris knew just what to do when he found mum Gemma at the bottom of the stairs
Held van de dag: Alfie (5) ©AP

Gemma with her son Alfie and partner Robbie, who was out at work when she fell

Afbeeldingsresultaat voor sam the fireman
 (Libelle.nl)

Las jij deze pakkende verhalen al?

Vorig artikel
At jij ze zo al? 6x verrassende burgers
Volgend artikel
Primeur: Hugo treedt op zonder zijn Nicole

Wellnessweekend voor 2 met sessie Thermowell + 4* hotel vanaf € 138 bij Yolande Buekers

Doe jezelf een verwenweekend bij Yolande Buekers cadeau. Geniet met z’n twee van alles wat dit Kuur- en Wellnesscentrum te bieden heeft zoals een welkomstdrankje, een dagbezoek aan het aquapaleis, een overnachting in viersterrenkuurhotel en een uitgebreid ontbijtbuffet. Bovendien krijg je er nu heleaam gratis een Libelle cadeau bovenop. Waar wachten jullie nog op? 

€138.00 €235.00