2. Laat hen eerst hun overtollige energie verbruiken

Zorg er voor dat je kinderen een uurtje hebben om buiten te spelen met hun vrienden wanneer ze thuiskomen. Kinderen zitten dagelijks heel de dag opgesloten in een klas, terwijl ze proberen te luisteren naar de regels. Ze hebben nood aan die tijd om stoom af te blazen wanneer ze thuiskomen.

3. Gebruik leuke attributen

Wanneer je kind minder goesting heeft om zijn huiswerk te maken, is het altijd interessant om leuke dingen van het dagelijkste leven te integreren in het huiswerk. Bijvoorbeeld, leren hoofdrekenen met M&M’s of het alfabet leren met een alfabet-puzzel is veel minder frustrerend en leuker dan met een blad papier.

4. Ga naar buiten wanneer het kan

Het is goed om te af te wisselen tussen de plaatsen waar je kind zijn huiswerk doet. Je kan bijvoorbeeld naar de kinderafdeling van je bibliotheek gaan. Het resultaat: Inspiratie krijgen van andere kinderen die hun huiswerk maken!

5. Maak een kind-vriendelijke werkplek

Een werkplek is een eenvoudige manier waardoor je minder rommel, tijdverspilling en afval hebt. Je kan bij je thuis bijvoorbeeld kiezen voor de keukentafel. Dit zal een plek zijn waar je kind zijn huiswerk elke avond kan maken en waar er leuke boeken, pennenzakken en al het huiswerk ligt.

6. Zet een timer

Het is logisch dat je kind soms gaat klagen over hoe lang het huiswerk kan duren. Op deze momenten zet je een timer voor 15 minuten en vertel je je kind om zo hard te werken als hij kan tot de timer afgaat. Vaak is het huiswerk dan al af binnen de 15 minuten. Hierna kan je je kind vertellen dat je kind langer aan het klagen was over het huiswerk dan het zelf duurde.