3 trucjes die helpen tegen een vervelende kriebeltrui

3 trucjes die helpen tegen een vervelende kriebeltrui

Tijdens kille dagen als deze is een warme wollen wintertrui meer dan welkom. Behalve dan als hij onnoemelijk hard kriebelt. Dankzij deze drie eenvoudige tips stopt je kriebeltrui met prikkelen en wordt ‘ie weer zo zacht als dons. Genieten van een warme trui zónder zo’n vervelend prikkend gevoel!

Leg de ijsjes even opzij voor je kriebeltrui

Want het is tijd om wat ruimte in de vriezer te maken voor die kriebeltrui van jou. Maak hem een beetje nat en leg hem er de hele nacht in. Eens de ochtend aanbreekt, kun je het kledingstuk weer laten ontdooien, maar doe dit heel rustig, omdat je anders de vezels breekt. Het resultaat: een zachte sweater die als een tweede huid aanvoelt. Gedaan met die prikkende trui!

Aan het lijntje houden

Dergelijke kleding hang je bij voorkeur aan de waslijn. Hem neerleggen is zelfs nog beter, omdat hij anders misschien z’n vorm verliest. Waarom een droogmachine geen goed idee is? Wol is namelijk helemaal niet voor de droger gemaakt. Sterker nog: de droger is dé plek waar die kriebelende pluisjes ontstaan. Hier lees je hoe je je wollen trui mooi houdt.

Voorzichtig!

Deze voorzichtige methode is ook effectief:

  • Leg de wollen trui even in water met wasverzachter.
  • Rol hem vervolgens in een badlaken om hem handdoekdroog te maken.
  • Stop hem in een plastic zak en plaats hem 24 uur in de diepvriezer.
  • Laat de trui tenslotte goed ontdooien.

Ken jij soms nog een slimmigheidje om de jeuk te voorkomen?

Bron: margriet.nl

Nog meer handige tips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)