5x onverwachte dingen die slecht zijn voor je huid

5x onverwachte dingen die slecht zijn voor je huid

Goed reinigen, smeren en hydrateren houdt je velletje in topvorm. Toch zijn er enkele onverwachte dingen die erg slecht kunnen zijn voor je huid. Deze 5, bijvoorbeeld:

1. Luchtvervuiling

Of je nu in een stad woont of niet: luchtvervuiling is een stiekeme factor die je huid dof en grauw kan maken. Niet alleen auto’s hebben er schuld aan, maar ook ultraviolette stralingen en sigarettenrook, bijvoorbeeld. Slechte lucht beschadigt de toplaag van je huid en werkt huidveroudering in de hand. Daarom is het erg belangrijk om je huid dagelijks tegen luchtvervuiling te beschermen met de juiste producten, en ‘s avonds grondig te reinigen.

Yves Rocher Elixir Jeunesse: Anti-age réparation + anti-pollution routine. De set bestaat uit een serum, een dag- en nachtcrème (€ 111,70 € 55 – bekijk ‘m hier).

2. Suiker

Dat suiker slecht is voor je gezondheid, is geen geheim. Maar wist je ook dat het zoete goedje in meer voedingsmiddelen zit dan je denkt, en dat het slecht kan zijn voor je huid? Vooral je gelaat is er erg gevoelig aan, en kan leiden tot fijne lijntjes, kraaienpootjes en een dof uitzicht. Het is onrealistisch om suiker volledig uit je leven te bannen, maar het kan nooit kwaad om er een beetje rekening mee te houden. Ook je slanke lijn zal je dankbaar zijn!

3. Je kussensloop

Vooral ‘s nachts maakt je huid van de gelegenheid gebruik om te herstellen. Dat gaat gepaard met dode huidcellen die je op natuurlijke wijze verliest. Je kunt ze niet zien, maar ze zijn er wel. Vervang daarom regelmatig je kussensloop om bacteriën op je gezicht te vermijden: ze zorgen alleen maar voor puistjes en andere irritaties. Maak er een gewoonte van om elke zondagavond je kussensloop te vervangen, bijvoorbeeld.

4. Je toetsenbord

Hoe vaak poets jij het toetsenbord van je laptop of computer? En hoe dikwijls raak je (onbewust) je gezicht aan? Je toetsenbord is een broeihaard van bacteriën die de gevoelige huid van je gezicht kan aantasten. Denk maar aan puistjes, droge vlekjes en andere vervelende kwaaltjes. Je toetsenbord regelmatig een opfrisbeurt geven, is dus de boodschap!

5. Blauw licht

Zoals we al in dit artikel schreven, is blauw licht afkomstig van je beeldscherm (smartphone, tablet, televisie, …) heel slecht voor je ogen en huid. Het zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert en veroorzaakt pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels. Het effect is vergelijkbaar met dat van de schadelijke UV-stralen van de zon. Gebruik daarom altijd goede verzorgingsproducten die de stralingen blokkeren en je huid beschermen.

Paula’s Choice Defense Dagcrème SPF 30: beschermt tegen vervuiling, blauw licht en schadelijke UV-straling van de zon, terwijl het de huid intensief hydrateert (€ 34 – bekijk ‘m hier).

Beeld: iStock

Ook over je huid:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)